Welke soort e-sport spellen zijn aan te raden?

Er worden uiteraard verschillende games gespeeld binnen de e-sport. Deze vallen niet allemaal binnen hetzelfde genre. Sommige genres lenen zich beter om gespeeld te worden op een professioneel niveau. Tegenwoordig zijn vooral de MOBAs en de Battle Royale games erg populair als e-sport. De beste spelers trekken miljoenen kijkers op grote toernooien. Opvallend is dat deze genres behoorlijk nieuw zijn. Games zoals Fortnite, Player Unknown’s Battlegrounds, League of Legends en Dota 2 trekken immens veel kijkers en de beste spelers kunnen gigantische geldbedragen proberen te winnen. Deze games zijn allemaal een MOBA of een Battle Royale game.

Nieuwe genres in een nieuwe tijd

Dat de populairste genres binnen de e-sports nog zo nieuw zijn is geen volledige verrassing. Ontwikkelaars hebben handig ingespeeld op de wensen van gamers en kijkers. Door de nieuwe streamingdiensten is gamen als sport ontzettend lucratief geworden. Vroeger was zelf gamen entertainment, nu is het ook entertainment om naar gamen te kijken. Het is eigenlijk dezelfde ontwikkeling die fysieke sporten de afgelopen decennia hebben doorgemaakt.

Een nieuw genre binnen de game industrie

Binnen de gamewereld zijn er behoorlijk wat verschillende genres. Elke speler van video games heeft zo zijn voorkeuren. Het gebeurt niet al te vaak dat er een nieuw genre bijkomt. Dat kan verschillende redenen hebben. In de eerste plaats is het natuurlijk ontzettend lastig om een nieuw genre te bedenken. Het vereist behoorlijk wat vernuftigheid en creativiteit om met iets op de proppen te komen wat nog niet eerder gedaan is. Er wordt al tientallen jaren grof geld verdiend met het maken van games. Je kunt je dus voorstellen dat al veel ontwikkelaars hebben geprobeerd om een nieuw en populair genre te bedenken.

Het succes van een nieuw genre

Daarnaast is het altijd maar afwachten of het in de smaak valt. Voor een succesvolle online game heb je een behoorlijke player base nodig. Met een handjevol spelers kom je er niet. Om een game leuk te houden moet het namelijk eenvoudig zijn om andere spelers te vinden. Dat moet op elk moment van de dag kunnen. Om deze redenen komt het niet vaak voor dat een nieuw genre een succes wordt.

Een mix van andere genres

Als er al een nieuw genre bijkomt dan is dat meestal een combinatie van andere genres. Dat zie bijvoorbeeld bij de MOBAs, de Multi Online Battle Arenas. Dat is eigenlijk een combinatie tussen reeds bestaande genres, namelijk RTS en RPG. Dat moet natuurlijk wel op een goede manier gekoppeld worden en er is behoorlijk wat creativiteit nodig om dat goed te doen. Battle Royale is eigenlijk ook een soort combinatie tussen verschillende genres. Het is een shooter, vanuit een First Person of Third Person perspectief, die gecombineerd wordt met elementen van survival games. Zowel de MOBA als de Battle Royale game modes zijn immens populair en worden volop als e-sport gespeeld.

Andere ontwikkelaars proberen het succes te evenaren

In 2018 en de komende jaren zullen er veel Battle Royale games uitkomen. De afgelopen jaren was dat het geval met MOBAs. Andere ontwikkelaars proberen ook een graantje mee te pikken. Zo zit er een Battle Royale mode in Call of Duty Black Ops 4 en heeft Blizzard een eigen MOBA uitgebracht, Heroes of the Storm.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...