Supercell

Over Supercell

Er zijn maar weinig bedrijven die zo snel gegroeid zijn als Supercell. Het bedrijf is een korte tijd een marktleider geworden voor mobile games. De ontwikkelaar begon in 2010 bescheiden in een klein kantoor in Finland. Nog geen tien jaar later is het bedrijf rond de tien miljard dollar waard. Dat hebben ze allemaal voor elkaar gekregen met games die gratis te downloaden zijn.

Opkomst van mobile games

Lange tijd werd er neergekeken op mobile games. Dat komt omdat ze over het algemeen een stuk eenvoudiger zijn dan de gigantische werelden en systemen die worden neergezet op de pc, PlayStation en Xbox. Door de snelle ontwikkeling van mobiele telefoons is de hardware een stuk krachtiger geworden. Daardoor zie je nu steeds meer interessante en diepgaande games die voor tablets en smartphones gemaakt zijn.

Rol van Supercell bij de opkomst van Mobile Games

Supercell heeft een cruciale rol gespeeld bij het bereiken van een nieuwe niveau voor mobile games. Door slimme interfaces wisten ze games veel overzichtelijker te maken. Daardoor waren ze veel geschikter voor de kleinere beeldschermen die op een smartphone zitten. Ze lieten zien dat goede ideeën met een aantrekkelijke stijl belangrijker zijn dan flitsende animaties en oogverblindende graphics. Hun games staan bekend om de strategische aspecten. Als je wilt winnen zul je goed moeten nadenken. Hiermee liet mobile gaming ook aan triple A titels zien wat de basis van videogames is. Veel grote ontwikkelaars maken keer op keer dezelfde game die er elke keer iets mooier uitziet. Supercell richt zich op gameplay en slimme interactieve systemen die een spel voor lange tijd interessant maken.

Clash of Titans is het bekendste spel van Supercell

Supercell heeft door de jaren heen behoorlijk veel bekende mobile games gemaakt. Vanaf 2012 ging het echt snel met het bedrijf. Hay Day was een enorm succes. Toch kan dit spel niet tippen aan Clash of Clans. Dat is wellicht het meest bekendste spel dat je op mobiele platforms kunt spelen. Het spel is met lovende reviews ontvangen en wordt nog steeds er veel gespeeld. Spelers moeten het spel tactisch benaderen om te kunnen winnen. Elke speler is de leider van een dorp. Daarbij moet je ervoor zorgen dat jouw volk er economisch goed voorstaat. Dat doe je door ervoor te zorgen dat je genoeg resources verzameld. Het belangrijkste en grootste gedeelte van het spel zijn de gevechten zelf. Je kunt een clan vormen met maximaal 50 spelers. Vervolgens kunnen clans het tegen elkaar opnemen om te bepalen welke clan de allerbeste is. Het spel was een ongekend succes. Tegen het einde van 2018 heeft het meer dan 6 miljard opgebracht.

Supercell
Games
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...