Riot Games

Over Riot Games

Riot Games is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de gamewereld. Desondanks bestaat het bedrijf pas sinds 2006. Hun eerste game werd in 2009 uitgebracht. Dat was wel meteen een daverend succes. League of Legends was lange tijd het meest bekeken spel op Twitch. In de afgelopen jaren zijn de Battle Royale games erg populair geworden. Dat is gedeeltelijk ten koste gegaan van MOBA's zoals Dota 2 en League of Legends. Desondanks wordt League of Legends nog steeds veel gespeeld en gekeken.

Zo werkt een MOBA

De mod Dota was de eerste MOBA. MOBA staat voor Multiplayer Online Battle Arena. Twee teams van vijf spelers nemen het tegen elkaar op. Het is de bedoeling dat je de basis van de tegenstander kapot weet te maken. De standaard map heeft drie lanes. Vanaf beide kanten lopen minions van de twee teams naar elkaar toe. Het is de bedoeling dat spelers die verslaan zodat ze naar de basis van de tegenstander kunnen. Onderweg moeten een aantal gebouwen kapot worden gemaakt voordat het hoofdgebouw van de tegenstander tegen de grond gewerkt kan worden. Het team dat dit als eerste voor elkaar krijgt heeft de game gewonnen.

Verzamel experience en gold

Tijdens het spelen van een MOBA verdien je als speler gold en experience. Met de experience points die je verzamelt, wordt je karakter steeds sterker. Dat gebeurt doordat je stats omhoog gaan. Je krijgt bijvoorbeeld meer health en je doet meer damage per aanval. Daarnaast heeft elk karakter vier verschillende skills, waarvan er één de ultimate ability is. Je kunt als speler kiezen welke van deze abilities je sterker wilt maken wanneer je level up gaat. Met gold kun je items kopen. Die verhogen je stats of geven je karakter extra mogelijkheden. Door gold en experience te verzamelen wordt je sterker dan de tegenstander zodat je deze in een latere fase van de game kunt verslaan.

Snellere versie van DOTA 2

League of Legends lijkt veel op Dota 2. Het spel heeft echter belangrijke verschillen die League of Legends tot een succes hebben gemaakt. Het spel is iets minder complex, waardoor het toegankelijker is voor nieuwe spelers. Daarnaast speelt League of Legends iets sneller en duurt een game gemiddeld iets minder lang. Dota kan behoorlijk onvergeeflijk zijn. Dat is League of Legends ook, maar wel in iets mindere mate. In combinatie met de tekenfilmachtige stijl heeft League of Legends zich weten te onderscheiden en heeft het meer actieve spelers dan Dota 2.

Riot
Games
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...