Toernooien

Over Toernooien

De sporttak ‘eSports’ hebben in korte tijd de wereld verovert. Er worden dan ook met grote regelmaat toernooien georganiseerd, waarin de allerbeste gamers ter wereld het tegen elkaar opnemen. Deze toernooien lopen erg uiteen, zowel qua prijzengeld als het aantal deelnemers. Deze eSport-toernooien worden over de gehele wereld gehouden. Momenteel is de ‘Electronic Sports League’ nog altijd de grootste op dit gebied. Hieronder hebben wij meer informatie genoteerd over de BNL League en de toernooien die worden georganiseerd door de ESL.

BNL league

Hoewel de eSports met name erg populair zijn in de Aziatische landen en in de Verenigde Staten, blijkt deze sport ook een enorme groei door te maken in Nederland. Steeds vaker komen de Nederlandse spelers tegen elkaar uit, waaronder tijdens evenementen georganiseerd door de BNL League. Deze bekende organisatie organiseert wekelijks toernooien, zowel voor spelers als eSport-teams uit de Benelux.

Dankzij samenwerkingen met bedrijven wordt deze League in leven gehouden. Zij sponsoren bijvoorbeeld het prijzengeld en zorgen voor meer bekendheid binnen Nederland, België en Luxemburg. Deelnemers kunnen wekelijks punten verdienen door ver in het toernooi te komen, deze gespaarde punten kunnen uiteindelijk worden omgewisseld voor prachtige prijzen. Alleen de beste vier spelers of teams per evenement kunnen punten verzamelen.

Games (BNL League)

De gametoernooi van de BNL League worden gespeeld op de zondag en meestal ook de dinsdag. Het gaat grotendeels om online toernooien, waarvoor dus geen locatie afgehuurd hoeft te worden. Hierdoor kunnen ook de beginnende eSporters gemakkelijker deelnemen. Af en toe worden er ook offline toernooien georganiseerd, dit worden ook wel LAN-toernooien genoemd. Bij deze offline evenementen komt er meer druk om de hoek kijken, mede vanwege het feit dat er publiek is en de tegenstanders letterlijk tegenover de speler staan.

De BNL League kent een ruim aanbod aan games. Er worden bijvoorbeeld toernooien georganiseerd voor Counter-Strike, Rocket League, Overwatch, FIFA en Call of Duty. Spelers kunnen ook andere games voordragen bij de organisatie. Alle deelnemers moeten uit de voeten kunnen op de Xbox One, Playstation 4 en de computer.

ESL

Het bekendste en grootste bedrijf binnen de eSports is de Electronic Sports League, ook wel de ESL genoemd. Dit bedrijf organiseert toernooien over de gehele wereld, maar is nog altijd gevestigd in Duitsland. Het eSportsbedrijf kwam al in 2000 van de grond en heeft zijn bekendheid ook grotendeels te danken aan de samenwerking met de streamingsdienst Twitch.

Samenwerkingen

Grote uitgevers werken ook samen met de ESL, zoals Blizzard Entertainment, Riot Games en Valve Corporation. De toernooien die worden georganiseerd zijn zowel op nationaal als internationaal niveau. Nergens zijn de prijzengelden overigens zo hoog als bij deze evenementen.

Bekende competities van de ESL

De Electronic Sports League heeft diverse bekende competities op zijn naam staan. Dan moet er gedacht worden aan de ‘Intel Extreme Masters’, dit is namelijk het langstlopende evenement ter wereld. Maar ook de ESL Play, ESL Pro Leagues, ESL One, National Championships komen uit de handen van dit bedrijf. Bekende spellen als Heroes of Warcraft, Halo, World of Warcraft, Heartstone en Gears of War worden hier onder andere gespeeld.

Toernooien
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...