E-Sporters

Over E-Sporters

De wereld van het professioneel gamen lijkt met het jaar groter te worden en ook het niveau van de gemiddelde E-sporter neemt in razend tempo toe. Deze computerspelers zitten niet langer meer in een zolderkamertje, maar zijn in sommige landen zelfs bekendheden. Elke E-sporter moet dagelijks uren trainen om mee te kunnen komen met de absolute top, maar kunnen daarmee wel grote geldprijzen in de wacht slepen. Hiervoor moeten alleen wel grote competities, toernooien of evenementen worden gewonnen. De bekendste games in de eSport zijn League of Legends, FIFA, Clash of Clans, Counter-Strike: Global Offensive en World of Warcraft.

eSport Toernooien

Er worden over de gehele wereld toernooien georganiseerd, welke in sommige gevallen zelfs voor volle arena’s zorgen. Daarnaast kijken veel liefhebbers mee via livestreams op het internet. Met name in de Aziatische landen is deze sport erg groot en kunnen de bekende E-sporters niet meer normaal over straat.

Nederlandse E-sporters

De meest bekende E-sporters spelen de meest populaire games, dat is nu eenmaal zo. Grote namen werken vaak samen met grote sponsors en verdienen dan ook het meeste geld. In Nederland zijn de vergoedingen nog niet te vergelijken met die in Azië en Noord-Amerika, maar de sport is wel groeiende. Met name de Nederlandse E-sporters die FIFA spelen krijgen veel media aandacht, wat dan natuurlijk ook weer te danken is aan de E-divisie. In deze competitie strijden de achttien Eredivisieclubs tegen elkaar op de Playstation 4 en Xbox One.

Koen Weijland

Momenteel is Koen Weijland de bekendste E-sporter van ons land. De Arnhemmer wist de eerste plaats op de wereldranglijst in het spel FIFA te bemachtigen, won vijfmaal het Nederlands kampioenschap en staat onder contract bij Ajax. Echter komt Weijland niet voor de Amsterdamse club uit in de E-divisie, maar is hij wel een presentator en commentator voor FoxSports in deze competitie.

Bekende E-Sporters

Vandaag de dag zijn er tientallen bekende Nederlandse E-Sporters actief. Wij hebben een overzicht gemaakt met de bekendste Nederlandse E-Sporters!

E-Sporters
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...