Titan Forge Games

Over Titan Forge Games

Smite heeft al jarenlang een loyale groep spelers. De game werd voor het eerst in 2014 uitgebracht voor de pc. Inmiddels kun je het spel ook spelen op de Xbox One, de PlayStation 4 en de Nintendo Switch. De game is ontwikkeld door Titan Forge games.

Titan Forge Games is een onderdeel van Hi-Rez Studios

Hi-Rez Studios is een zeer gerespecteerde ontwikkelaar van video games. Het is onder andere de bedenker en maker van Tribes en het meer recente Paladins. Titan Forge Games is een onderdeel van dit bedrijf. Samen hebben ze al behoorlijk wat succesvolle titels op hun naam staan.

MOBA vanuit een ander perspectief

Dat Titan Forge Games talent in huis heeft is wel duidelijk met Smite. Met name de creatieve aspecten van het spel worden geprezen door journalisten en gamers. Smite is een MOBA. Dat is op zich nog niet zo origineel. Dota 2 en League of Legends hebben namelijk al laten zien dat je in dat genre ongelooflijk succesvolle games uit kunt brengen. Titan Forge besloot ook een MOBA te ontwikkelen. Daarbij kozen ze gelukkig wel voor een ander concept. Bij standaard MOBA's hangt de camera namelijk altijd boven de speler. Je hebt ongeveer hetzelfde perspectief als je bij RTS games hebt. Bij Smite kijk je over de schouder van je character. Daardoor verandert de manier waarop je het spel moet benaderen.

Dichter op de actie

Een duidelijk verschil is hoe je gevechten in het spel moet benaderen. Je zit veel dichter op de actie en het is daardoor veel makkelijker om je in te leven. Ook is werkt het schieten en dodgen op een geheel andere manier. Je ziet projectielen langs je heen vliegen en met vlug vingerwerk kun je deze proberen te ontwijken. Het resultaat is dat Smite boordevol actie zit.

Kruip in de huid van god

Bij Smite staan religies die meerdere goden hebben centraal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit goden van de Griekse, Noorse, Hindoestaanse en Egyptische mythologie. Dit was wederom een slimme zet van Titan Forge Games. Ze hebben daardoor een vrijwel onuitputtelijke hoeveelheid verhalen en karakters om inspiratie uit te halen. Ook zullen een aantal personages al bekend zijn bij het grote publiek. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan Zeus, Ra en Thor. Smite wordt nog steeds voorzien van patches en nieuwe content. Sinds de release van de game is het aantal spelers dat het spel speelt alleen maar toegenomen.

Titan Forge
Games
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...