Blizzard Entertainment

Over Blizzard Entertainment

Een van de grootste en bekendste gameontwikkelaars van dit moment is Blizzard Entertainment. Dit Amerikaanse bedrijf wist veel bekendheid te vergaren met Warcraft, een spel dat over de gehele wereld door tientallen miljoenen spelers wordt gespeeld. In 1991 werd Blizzard Entertainment opgericht door Mike Morhaime, al was dat toen nog onder de naam ‘Silicon & Synapse’. In 1994 werd uiteindelijk voor de naam Blizzard Entertainment gekozen.

World of Warcraft

Het Warcraft-universum werd bedacht door dit bedrijf en ook in zijn totaliteit ontwikkelt. Deze game bleek een doorslaand succes, dat onderdeel is van de eSports-wereld. Enkele jaren nadat de eerste Warcraft game uitkwam, werd het ‘Massive Multiplayer’ gedeelte aan het spel toegevoegd. Hieruit kwam World of Warcraft, een spel dat alle voorgaande successen wist in te halen. WoW geeft gamers de kans om te verdwalen in een unieke wereld, een eigen karakter te ontwikkelen en quests te voltooien. Alle spelers hebben één doel, het maximale level zien te behalen.

Andere spellen van Blizzard Entertainment

Blizzard Entertainment heeft nog veel meer andere geweldige games in het assortiment staan. Zo kwamen ook spellen als Heartstone: Heroes of Warcraft en Overwatch uit de hoge hoed van deze ontwikkelaar. Laatstgenoemde game kwam in 2016 uit en was binnen enkele maanden al meer dan twintig miljoen keer verkocht.

Blizzard
Entertainment
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...