PUBG Corporation

Over PUBG Corporation

Er zijn talloze ontwikkelaars die bekende games hebben uitgebracht. Daar zitten bestsellers tussen waarvan tientallen miljoenen exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Toch gaat de grootste eer uit naar ontwikkelaars die een geheel nieuwe genre hebben bedacht. Dat is natuurlijk niet eenvoudig en maar zeer weinig game studio's komt deze eer toe. Een daarvan is PUBG Corporation. Zij zijn uiteraard de bedenker en maker van PlayerUnknown's Battlegrounds.

Battle Royale en overleven

Het genre waar het om gaat is uiteraard battle royale. Dat is weer gebaseerd op de Japanse film Battle Royale uit het jaar 2000. Het genre is eigenlijk een soort last man standing. Alleen zitten er ook bepaalde survival elementen in het spel. Een grote groep spelers wordt op een eiland gedropt. Dat kunnen tot 100 verschillende spelers zijn. Het uiteindelijke doel is dat je als laatste in leven blijft. Het is vaak ook mogelijk om het spel in kleine groepjes samen te spelen. Je hebt in zo'n geval gewonnen wanneer er alleen nog maar leden van jouw groep in leven zijn.

Battle Royale neemt de wereld over

PlayerUnknown's Battlegrounds was de eerste game die battle royale op een dergelijke wijze wist te presenteren. Wat volgde was een vrijwel onovertroffen succes. Niet alleen het spel zelf werd enorm populair. Andere ontwikkelaars zagen ook de potentie van het battle royale format en zijn hun eigen versie gaan maken. Een aantal van de meest gespeelde games van de afgelopen tijd zijn battle royale games. Dat was allemaal niet mogelijk geweest als de PUBG Corporation PlayerUnknown's Battlegrounds niet had uitgebracht. Daarmee is de game studio de grondlegger van de meest populaire game mode van het moment.

Overleven in een realistische setting

In eerste instantie was alles opvallend aan PlayerUnknown's Battlegrounds. Dat kwam omdat het genre volledig nieuw was en dit een geheel nieuwe spanning met zich meebracht. Tegenwoordig zijn er zo veel Battle Royale games dat PlayerUnknown's Battlegrounds met alleen de opzet van het spel niet meer opvalt. Het is nog wel steeds kenmerkend hoe realistisch het spel is. Dat komt met name omdat de gameplay en de mechanics gebaseerd zijn op army simulators. Om die reden onderscheidt PlayerUnknown's Battlegrounds zich nog steeds van de concurrentie, die vaak voor wat minder realistische gameplay kiezen. Daardoor is PlayerUnknown's Battlegrounds een battle royale game voor echte die hards die realisme in een hoog vaandel hebben. Als je op zoek bent naar een levensechte overlevingssimulator in een battle royale mode dan is PlayerUnknown's Battlegrounds wat voor jou.

PUBG
Corporation
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...