Starcraft 2

Over Starcraft 2

Het computerspel ‘Starcraft 2’ wordt gespeeld met twee teams van elk vijf spelers. Elke speler in een team beschikt over zijn eigen kwaliteiten en vaardigheden, maar natuurlijk komen ook de zwakheden om de hoek kijken. Als team moet daar een balans in gevonden worden om succesvol te zijn. Daarom krijgt iedere deelnemer ook een eigen taak, eentje die het beste bij die persoon past. Want alleen met de juiste technieken kan een duel zowel aanvallend als defensief worden gewonnen.

1998

Het spel Starcraft 2 komt uit handen van Blizzard Entertainment en werd in 1998 uitgebracht. Het gehele spel is volledig gebaseerd op science fiction. Het gaat dan ook om ruimtevaarders en de onbekende wezens die verslagen moeten worden. Het moge duidelijk zijn dat ruimtevaart bij veel gamers wel tot de verbeelding spreekt, wat het succes van dit spel deels kan verklaren.

Verhaallijn

Er zit wel degelijk een verhaallijn in het spel Starcraft 2. Het draait allemaal om een groep gevangenen die niet langer meer welkom zijn op aarde en voor straf worden verbannen naar een andere planeet. Deze gevangenen worden in één klap ruimte kolonisten en krijgen de naam ‘Terrans’. Al sinds het begin van het spel strijden de Terrans tegen de Zerg en de Protoss, een gevecht dat nog altijd niet is beslist.

Redding

Toen Starcraft net op de markt kwam kreeg het veel negatieve feedback over zich heen. De gamebeelden waren voor die tijd al te achterhaalt en het sprak het publiek totaal niet aan. Blizzard Entertainment gooide niet meteen de handdoek in de ring en besloot om een update uit te brengen. Nog in hetzelfde jaar bleek de opvolger wel een weergaloos succes, Starcraft Brood War sloeg aan bij de gamers. Vooral in Azië was het spel vanaf moment erg populair en dat is nog altijd. Naar schatting zouden alleen al rond de negen miljoen Koreanen het spel dagelijks spelen.

Starcraft 2

Vervolgens bracht Blizzard Entertainment de opvolger Starcraft 2 op de markt en opnieuw was het een ware hit. Ook de in 2013 uitgekomen versie Starcraft 2: Hearts of the Swarm bleek een ware hit. Deze laatste versie is vooral gericht op multiplayer, oftewel het spelen met meerdere deelnemers. Hierdoor behoort Starcraft 2 ook tot één van de onderdelen binnen de eSports.

Nieuws en Updates

Game Details
De inhoud van dit spel bevat levensecht geweld.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...