Counter-Strike: Global Offensive

Over Counter-Strike: Global Offensive

Een van de bekendste games is ‘Counter-Strike: Global Offensive’, afgekort CS:GO. Deze game kwam in 2012 op de markt en werd gemaakt door Hidden Path Entertainment en Valve Corporation. Het gaat om een multiplayer first-person shooter game, oftewel een actiespel. De speler kent een duidelijk doel, het uitschakelen van de tegenstander door middel van een wapen. Counter-Strike: Global Offensive is één van de meest populaire spellen in de wereld van de eSport. Online kunnen liefhebbers ook een weddenschap plaatsen op deze wedstrijden.

Hoe werkt CS: GO?

Elk spel bestaat uit enkele ronden, waarin meerdere sessies gespeeld worden. Teams strijden tegen elkaar en moeten met een weldoordachte tactiek de tegenstander zien uit te schakelen. Een speler kruipt in de huid van een terrorist of een counter terrorist, dit zijn dan ook gelijk de twee teams. Bij elke ronde krijgt een speler de kans om wapens en items aan te schaffen, dit kan worden gedaan met geld dat tijdens een voorgaande ronde is verdient. Het spel zal in vijf diverse modi worden gespeeld:

Classis Casual of Competitive

Deze modus is verreweg het populairste en het meest gespeeld. Het gaat om twee soorten varianten, een gijzeling o f een bom. In de meeste gevallen gaat het om een bommissie. Het ene team plaats een bom op het speelveld, terwijl het andere team deze moet uitschakelen. De winnaar is het team dat slaagt in zijn missie, de bom ontploft of niet.

Deathmatch

De simpelste modus is Deathmatch. Het doel is duidelijk, spelers van het vijandige team uitschakelen. Elke tegenstander die wordt neergeschoten zal punten opleveren. Welk team heeft aan het einde de meeste punten en mag zichzelf de winnaar noemen?

Demolition

Demolition kan worden vergeleken met de eerder genoemde bommissie. Enkel hebben de deelnemers niet de kans om wapens aan te schaffen. In elke speelronde moet er een tegenstander worden uitgeschakeld om in de volgende ronde een beter wapen te verkrijgen. Mocht je meer dan één tegenstander neerleggen, dan kunnen er extra’s worden verdient zoals een granaat. Dit zal voor een groot voordeel zorgen in de volgende speelronde.

Arms Race

Bij deze modus is het opnieuw de opdracht om andere spelers uit te schakelen. Elke uitschakeling zal de speler namelijk een wapen opleveren. De speler die uiteindelijk het allerlaatste wapen in zijn bezit heeft en een succesvolle kill maakt, die wint deze game.

Workshop

Deze modus geeft de deelnemer de kans om een eigen map te kiezen. Het is bijvoorbeeld een mogelijkheid om op deze manier op een leuke en bijzondere map te oefenen.

Rangensysteem

De gemeenschap binnen Counter-Strike: Global Offensive is competitief. Er wordt namelijk gespeeld met een rangensysteem. Elke speler kan door games te winnen dus een hogere rang aannemen. Wereldwijd kunnen spelers meedoen aan toernooien, het gaat dan Majors en Minors. Bij de eerstgenoemde zal de prijzenpot een stuk hoger uitvallen, hier komen dan ook de absolute topspelers op af. Echter wordt het prijzengeld bij deze Majors bij elkaar verzameld met het verkoop van zogeheten icons en merchandise.

Nieuws en Updates

Game Details
De inhoud van dit spel bevat levensecht geweld tegen weerloze mensen.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...