The Coalition

Over The Coalition

The Coalition is een in Canada gevestigde game ontwikkelaar. Het bedrijf is een aantal keren van naam en van personeel gewisseld. Ze zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van het nieuwe deel in de populaire Gears of War serie.

De eerste jaren van de game ontwikkelaar

In 2010 werd deze game studio opgericht, toen nog onder de naam Zipline Studios. Dat resulteerde in 2011 in hun eerste game. Relic Rescue was een spel dat op Facebook gespeeld kon worden. Het was dus niet echt een game met baanbrekende ideeën of geweldige graphics. Relic Rescue werd op Facebook redelijk goed ontvangen en dat wekte voor het eerste de aandacht van het machtige Microsoft.

De eerste jaren onder Microsoft

In 2011 werd Zipline Studios overgenomen door Microsoft. Zij zagen veel potentie in het team dat achter Relic Rescue zat. Het bedrijf kreeg een nieuwe naam en stond vanaf dat moment bekend als Microsoft Game Studios Vancouver. Onder die naam werkte het team onder andere aan Microsoft Flight. Aan het einde van 2012 werd de studio opnieuw op de schop genomen. Veel personeel werd verplaatst of vervangen. Bovendien werd de naam wederom vervangen. Microsoft besloot hun afdeling in Vancouver Black Tusk Studios te noemen.

Samenkost van The Coalition met Gears of War

Gears of War was toen al enige jaren één van de grote en dragende titels van de Xbox. Omdat Microsoft de eigenaar van deze game console is zijn de meeste delen van de serie ook op de pc uitgebracht. Gears of War is door Epic Games bedacht en ontwikkeld. In 2014 kreeg Microsoft de rechten van de populaire franchise in handen. Ze namen ook enkele belangrijke leden van het team over en brachten deze onder bij Black Tusk Studios. Deze studio kreeg enkele maanden later opnieuw een andere naam. Er was een definitief team samengesteld en die ging onder de naam The Coalition werken aan het vierde deel in de Gears of War serie.

Gears of War 5 komt in 2019 uit

The Coalitions eerste contributie aan Gears of War was het vierde deel. Recescenten en gamers waren over het algemeen lovend over deze game. Microsoft gaf het team daarom de opdracht om ook het vijfde deel in de reeks te ontwikkelen. Vanaf 2016 is The Coalition met het volledige team bezig om ook van Gears of War 5 een succes te maken. Het bedrijf belooft dat er veel nieuwe elementen in het spel verwerkt zullen worden terwijl ook de kenmerkende look en feel van het spel niet verloren zal gaan. Fans van de serie kunnen Gears of War 5 in 2019 verwachten.

the
coalition
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...