Streaming

Over Streaming

Binnen de eSport spelen streamingsdiensten een grote rol. Spelers willen maar als te graag verrichten delen en bepaalde gemeenschappen beginnen. Gamers kunnen daarvoor gebruik maken van de streamingsdiensten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om video’s te delen, nieuwe releases live te volgen en livestreams te bekijken. Vaak kunnen kijkers ook met elkaar chatten en op die manier met andere gamers in contact komen. Er zijn diverse streamingsdiensten momenteel erg populair, waaronder Twitch, Hitbox en Youtube. Hieronder hebben wij enkele diensten beschreven:

Twitch

Twitch is de grootste streamingsdienst binnen de eSport van dit moment. Deze website werd al in 2011 opgericht en in 2014 verkocht aan Amazon. Het is op Twitch mogelijk om sessies van computergames met andere spelers te delen en zelfs live uit te zenden. Natuurlijk is er ook een chatfunctie aanwezig. Alle video’s op Twitch kunnen ook op een later moment nog worden teruggekeken. Kenners noemen deze dienst ook wel de YouTube van de gamewereld.

Er staan vandaag de dag al miljarden minuten aan beeldmateriaal op Twitch, welke dagelijks door miljoenen kijkers van over de gehele wereld worden bekeken. Het bedrijf krijgt zijn inkomsten uit advertenties en speciale abonnementen.

Azubu

Een van de grote concurrenten van Twitch is Azubu. Deze streamingsdienst richt zich voornamelijk op livestreams en het geven van verslag bij wedstrijden. Het netwerk is ook veel bezig met de commercialisering van de eSports. Het is ook mogelijk om het laatste nieuws te volgen, bijvoorbeeld transfers, uitslagen en interessante artikelen. Bekende spellen die regelmatig worden uitgezonden bij Azubu zijn Counter Strike, World of Warcraft en Dota2.

Hitbox

Een bekende en zeer populaire community is Hitbox. Deze website kent ook miljoenen gebruikers en geeft de mogelijkheid tot live streamen. Dankzij een interactief platform kunnen de gebruikers gemakkelijk met elkaar in contact komen en het laatste nieuws op de voet volgen. Toch blijft deze streamingsdienst nog wat achter op Twitch en Azubu.

Dingit

Dingit is momenteel nog wat minder bekend bij de gamers, maar er zit wel een duidelijke groei in. Ook deze streamingsdienst beschikt over een actieve community en een chatfunctie. Alle soorten games kunnen hier worden gestreamed.

Streaming
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...