Games

Gamen zorgt bij menig liefhebber voor de nodige ontspanning, of het nu gaat om de winnende treffer in FIFA of de allesbeslissende kill in Counter-Strike: Global Offensive. Elk spel kent een moment van euforie, waarin alles op zijn plaats kan vallen. Tegenwoordig beschikken de games over unieke verhaallijnen, ontelbare mogelijkheden, de beste graphics en meer dan voldoende speelplezier. Hoewel de meeste gamers die voor het plezier doen, zijn er ook diverse professionele gamers die hier hun geld mee verdienen.

Professionals

Waar gamen lange tijd alleen een leuk tijdverdrijf was, zijn er nu tal van professionele spelers die hier hun geld mee verdienen. Het gaat niet meer om het speelplezier, maar om een hoge positie op de wereldranglijst en de bijbehorende prijzenpot. Bij sommige toernooien kunnen de eSporters kans maken op geldprijzen van enkele miljoenen euro’s. Het gaat dan wel om de grotere internationale toernooien, zoals een WK of EK.

Games

Er zijn enkele games die in de eSports het meest gespeeld worden en daardoor ook gelijk het populairste zijn. Enkele bekende games zijn Counter-Strike: Global Offensive, Clash of Clans, League of Legends, World of Warcraft, Heartstone, Dota 2 en FIFA. Deze spellen worden niet alleen veel gespeeld, maar ook door miljoenen liefhebbers live bekeken via de verschillende streamingsdiensten. Bekijk hier welke streamingsdiensten momenteel het populairste zijn.

Categorieën

Alle games in de eSport zijn opgedeeld in categorieën, zoals bijvoorbeeld schietspellen. In deze categorie vallen spellen als CS:GO en natuurlijk ook Call of Duty. Deze first shooter games worden gespeeld in teamverband, maar ook individueel. Een andere grote categorie is fantasy, hierin vallen spellen als Heartstone, League of Legends en World of Warcraft. Sport games als FIFA, NBA en Rocket League zijn wat luchtiger, maar worden ook op professioneel niveau gespeeld. In Nederland kent men bijvoorbeeld de E-divisie, een competitie waarin de achttien Eredivisieclubs het tegen elkaar opnemen op de Playstation 4 en Xbox One.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...