E-Divisie

Over E-Divisie

In Nederland zijn de eSports ook een aan de flinke opmars bezig. Momenteel is er zelfs een heuse E-divisie bezig, waarin alle achttien voetbalclubs uit de Eredivisie het tegen elkaar opnemen. In deze competitie spelen de E-sporters het bekende voetbalspel FIFA, zowel op de Playstation 4 als de Xbox One. Alle wedstrijden die worden gespeeld lopen parallel met het programma in de Eredivisie. Elke wedstrijd duurt twaalf minuten, oftewel zes minuten per speelhelft. De beste twee spelers uit de E-divisie kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK.

FIFA Ultimate Team

In eerste instantie zal jij waarschijnlijk denken dat elke speler met de selectie van de club speelt, echter is dat totaal anders. In de E-divisie wordt er namelijk gespeeld met een FIFA Ultimate Team. Alle deelnemers krijgen de kans om zelf een selectie te vormen, er kunnen dus voetballers worden gekocht. Hierdoor kan het zo zijn dat Willem II in de E-divisie speelt met Messi, Neymar en Mbappé in de aanval. Dit heeft de organisatie besloten om competitievervalsing tegen te gaan, aangezien bepaalde Eredivisieclubs over veel betere selecties beschikken.

Salaris

Echte spelers ontvangen geweldige salarissen, maar dat ligt bij de eSporters momenteel nog even anders. De gamers krijgen namelijk een contract bij de desbetreffende voetbalclub, het gaat dan vaak om een onkostenvergoeding en een vergoeding voor de trainingsuren. Diverse eSporters zien het dan ook als een leuk extraatje en hebben daarnaast nog een baan of opleiding. De winnaar van de E-divisie ontvangt een schaal, maar op dit moment nog geen geldbedrag. Het is voor de gamers wel mogelijk om zich te plaatsen voor een groot toernooi, waar wel miljoenen euro’s op het spel staan.

E-divisie kijken

Alle duels in de E-divisie worden op drie dagen in de week gespeeld, deze zijn te volgen op het YouTube-kanaal van deze competitie. Daarnaast worden de wedstrijden ook live uitgezonden bij verschillende streamingsdiensten. Elke vrijdag worden alle duels getoond op FoxSports, inclusief commentaar. Na elke speelronde zullen kenners nog even napraten in Studio E-divisie.

E-Divisie
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...