Visual Concepts

Over Visual Concept

Sportgames zijn al decennialang mateloos populair. In Europa doet FIFA het vooral erg goed. In de Verenigde Staten worden vooral basketbal, ijshockey, American football en nepworstelen veel bekeken. Uiteraard zijn daar ook allerlei games van gemaakt. Wanneer je het over video game adaptaties van Amerikaanse sporten hebt dan kun je niet om Visual Concepts Entertainment heen.

Begin van de studio

Visual Concepts is in 1988 opgericht. In de periode erna brachten ze elk jaar meerdere titels uit. Dat waren games met uiteenlopende thema's. Desert Strike vond plaats in Irak tijdens de Golfoorlog, er werd een game voor McDonald's gemaakt en Star Trek was ook eenmalig de inspiratie voor een video game. Vanaf begin jaren '90 begon de studio zich steeds meer te richten op het maken van sportgames. Dat waren toen titels zoals Madden NFL 94 en NHL 95. Dat waren de beginselen van de game studio. Voor Madden '94 werd er nog samengewerkt met EA Sports. In de jaren erna werden deze twee studio's elkaars grootste concurrenten. Het was voor Visual Concepts niet altijd haalbaar om te concurreren met het grote geld van EA. Toch hebben ze met een aantal sportseries veel meer succes dan EA Sports.

Hockeygames doen het goed in de Verenigde Staten

Visual Concepts en EA Sports brachten jarenlang gelijktijdig een game uit de gebaseerd was op NHL, de ijshockeycompetitie in de Verenigde Staten. Vanaf 2010 kon Visual Concepts niet meer meekomen met de concurrent. De ontwikkelaar besloot toen om al hun aandacht op andere projecten te richten.

Nepworstelen in een kleurrijk kostuum met WWE

Veel mensen in Amerika worden helemaal wild als ze mensen zien nepworstelen in allerlei merkwaardige carnavalskleding. De WWE is in Europa nooit populair geworden. Visual Concepts begon al vroeg met het ontwikkelen van een gameserie, die ook WWE heet. Sinds 2000 brengt de ontwikkelaar elk jaar een nieuw deel uit.

NBA 2K Franchise is ongekend populair

Grote ontwikkelaars richtten zich ook op het maken van games die op basketbal gebaseerd zijn. De NBA 2K serie van Visual Concepts verkoopt elk jaar erg goed. Het is vaak zelfs populairder dan de NBA live serie van EA Sports. Het is opmerkelijk dat een relatief kleine studio het op kan nemen tegen deze gigantische ontwikkelaar. Helemaal omdat officiële licenties een belangrijke factor spelen in het succes van een sportgame. EA heeft de gewoonte om die in handen te krijgen. Desondanks kan Visual Concepts prima meekomen met hun NBA 2K serie. Door meer vernieuwing in hun delen door te voeren is hun franchise de favoriet bij veel spelers.

visual
concepts
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...