Counter-Strike Global Offensive League komt in maart 2020

In maart volgend jaar komt er een Counter-Strike Global Offensive League volgens journalist Jarek ‘Dekay’ Lewis. Het is de bedoeling dat er 12 esport teams mee gaan spelen aan dit toernooi. Er worden dan 3 offline toernooien gespeeld en per seizoen zal er een LAN finale worden gehouden. Om mee te kunnen doen moet je wel een behoorlijk geldbedrag op tafel leggen. Het gaat namelijk om maar liefst 2 miljoen dollar wat betaald moet worden door de deelnemende teams. Door het inleggen van de 2 miljoen dollar zullen de teams dan ook voor een deel eigenaar worden van de League. Naar verwachting zal de 2 miljoen dollar dan ook betaald worden.

De B Site Inc is afgelopen juli opgezet en naar verwachting zou de League in Noord-Amerika worden opgezet. Dat komt omdat de organisatie van de League geleid wordt door Cloud9 en Immortals Gaming Club. Die laatste is ook eigenaar van CSGO-team MIBR. Naar verwachting zullen de seizoenen voor de League elk een maand duren. Daarna zal de LAN finale worden gehouden. De beste 8 teams uit het seizoen zullen doorgaan naar de finale. In maart 2020 zal het eerste seizoen van start gaan.

Overlap met de ESL Pro League

Er worden verschillende speculaties gemaakt over de League. Volgens bronnen zou de League namelijk overlap hebben met de ESL Pro League. Dat wilt dan ook direct zeggen dat het onmogelijk is dat de team in de League vrij zijn om andere toernooien te spelen. Er hebben al een paar team zich aangemeld voor de League. Eén daarvan is Astralis. Zij zullen zich volledig richten op de League en doen dan ook niet mee aan de ESL Pro League komend seizoen. Per seizoen moet elk team 2 miljoen dollar neerleggen. De team die zich niet kwalificeren hoeven de 2 miljoen dollar niet te betalen maar worden dan ook uiteraard geen eigenaar van de League.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...