Ontwikkelaars

Over Ontwikkelaars

Computergames worden over de gehele wereld gespeeld en de aanbieders schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Er zijn al vele aanbieders en ontwikkelaars die naam hebben weten te maken de game industrie. Deze bedrijven richten zich op de ontwikkeling van splinternieuwe spellen en proberen deze zo goed als mogelijk aan de man te brengen. Het is dan ook een miljardenindustrie geworden, die naar alle waarschijnlijk nog lang zal blijven doorgroeien.

Eerste computergames

In de jaren zeventig werden er voor de allereerste keer commerciële games verkocht in de winkel. Zoals elke nieuwe markt begon het klein, maar in een raptempo groeide deze unieke markt uit tot een wereldwijd succes. Momenteel gaat er rond de honderd miljoen euro in om. Bekende spellen uit de begintijd zijn natuurlijk Pacman en Space Invaders. Tegenwoordig zijn de games bijzonder realistisch en bieden ze vele liefhebbers speelplezier.

Bekende aanbieders

Ontwikkelaars richten zich steeds vaker op het investeren in games, er gaan dan ook steeds grotere bedragen in om. Dit heeft dan ook grotendeels te maken met de vraag, wij willen allemaal nieuwer, realistischer en spannender. Gelukkig kunnen veel gameaanbieders hier goed aan voldoen, zoals de bekende bedrijven als Blizzard Entertainment en Valve Corporation. Vooral de eerstgenoemde timmert al tijden hard aan de weg en brachten games uit als Starcraft, Overwatch, Heartstone en Diablo.

Andere wereldberoemde ontwikkelaars zijn Atari, Nintendo, Rockstar Games, Riot Games en natuurlijk Sega. Deze ontwikkelaars beschikken vaak over één absolute knaller in het assortiment. Riot Games is daar een goed voorbeeld van, dat bedrijf was namelijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het zeer bekende League of Legends.

Ontwikkelaars
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...