Capcom

Over Capcom

Het Japanse bedrijf Capcom gaat al heel wat jaren mee. De game ontwikkelaar is in 1979 opgericht en in die tijd hebben ze behoorlijk wat titels uitgebracht. Een aanzienlijk aantal van hun games zijn ontzettend succesvol geweest. Daardoor is Capcom de ontwikkelaar van een aantal van de bekendste en grootste game franchises van de wereld. De studio is ook verantwoordelijk voor het zetten van belangrijke stappen in bepaalde genres, zoals het horror genre en fighting games.

Het begin van fighting games

Iedereen heeft weleens gehoord van Street Fighter. Zelfs mensen die nooit een game hebben gespeeld kennen de naam van het spel waarschijnlijk wel. Het eerste deel van de serie werd in 1987 door Capcom uitgebracht. Het was, samen met het tweede deel van de serie, een grondlegger van de moderne fighting games. Street Fighter is nog steeds een begrip in de game wereld. Nieuwe delen worden nog steeds gemaakt en die worden over het algemeen met lovende kritieken ontvangen.

De opkomst van zombies in games

Tegenwoordig zie je overal films, televisieseries en video games met zombies in de hoofdrol. Capcom was één van eerste producenten die ervoor koos om zombies als centraal thema voor hun games te gebruiken. Dat was in 1996 voor het eerst met Resident Evil. Dat spel werd meer dan 50 miljoen keer verkocht en heeft inmiddels meerdere delen op verschillende platformen. Resident Evil games worden nog steeds volop gemaakt door de game studio. In 2019 is een remake van Resident Evil 2 verschenen. Deze game kreeg lovende reviews en belooft om ook een klassieker te worden. Opmerkelijk aan de eerste delen van de serie was de oriëntatie van de camera. Deze hing meestal ergens boven in een hoek van een kamer en daardoor versprong het beeld elke keer als de speler een nieuwe ruimte inging. Dat was een perfecte methode om jump scares in het spel te verwerken. In nieuwere delen werd er veelal gekozen voor een over the shoulder perspectief. Daardoor veranderde de stijl en de aard van Resident Evil.

Demonen bestrijden in Devil May Cry

Een volgende kaskraker kon niet lang op zich laten wachten na het succes van Resident Evil. Ook deze keer moet je als speler bovennatuurlijke wezens bestrijden. Bij Devil May Cry ligt de focus meer op het vechten dan bij Resident Evil. Het is dan ook geen horror game maar meer een action-adventure met een aantal RPG elementen. Ook van deze serie zijn veel delen gemaakt en een nieuwe Devil May Cry wordt in 2019 uitgebracht.

Capcom
Japan
Poster
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...