Waarom juist MOBA’s niet te missen zijn!

MOBAs zijn onlosmakelijk verbonden aan de e-sports. Dat komt met name door Dota 2 en League of Legends. Dat zijn twee van de meest bekeken games van de wereld. Daarmee heeft het genre het stokje overgenomen van de RTS games en gedeeltelijk van de klassieke shooters. Door de stijgende populariteit van de Battle Royale mode zijn de shooters weer aan een opmars nodig, zij het in een iets ander jasje. Natuurlijk is het altijd nog maar afwachten of dat succes blijvend is.

De eerste MOBA was een mod

De eerste MOBA was een mod voor het immens geliefde Warcraft 3. Deze mod heet Dota, Defence of the Ancients. Je hebt waarschijnlijk al geraden dat dit de voorloper van Dota 2 is. De eerste Dota werd als mod erg populair en oversteeg op bepaalde momenten het succes van Warcraft 3.

Dota 2 en League of Legends

Dota 2 en League of Legends zijn verreweg de meest gespeelde MOBAs. Dat is eigenlijk wat ironisch. De maker van Warcraft 3, Blizzard, heeft namelijk ook een eigen MOBA uitgebracht. Deze heet Heroes of the Storm en dat is ook een goede game met een trouwe player base. Toch heeft het qua succes nooit kunnen tippen aan de twee giganten binnen de MOBAs.

Concurrenten met overeenkomsten

Misschien ben je van plan één van beide games te spelen maar weet je niet precies welke. De games hebben veel overeenkomsten wat het des te moeilijker maakt om een keuze te maken. Het tempo bij League of Legends ligt iets hoger dan bij Dota 2. De map is bijvoorbeeld kleiner waardoor je sneller van de ene naar de andere kant kunt lopen. Ook ligt de nadruk iets meer op het raken van je abilities, zogenaamde skillshots, en het ontwijken van aanvallen van de tegenstanders. Dota 2 is daardoor iets strategischer. Natuurlijk moet je bij beide games tactisch inzicht hebben en zorgen dat je de tegenstander raakt terwijl je zelf niet geraakt wordt.

De duur van een game

Zoals gezegd is league of Legends iets sneller dan Dota 2. Dat merk je ook terecht aan de gemiddelde duur van een potje. Die ligt bij Dota 2 iets hoger. Ook kan een verliezend team bij League of Legends opgeven. Dat kan soms handig zijn als je team bijna kansloos is om te winnen. Bij Dota 2 heb je echter meer kans om toch nog terug te komen wanneer je met je team ver achter staat.

Ontzettend veel keuze en mogelijkheden

Beide games geven spelers ontzettend veel opties. Dat zorgt er voor dat elk potje compleet anders is. Bij beide kun je aan het begin van elke game kiezen uit meer dan 100 verschillende karakters. Deze hebben allemaal minstens vier unieke abilities. Verder moet je tijdens de game items kopen die je stats en abilities veranderen en je zelfs nieuwe krachten geven. Dota is daarbij iets flexibeler doordat er nog meer items in zitten met unieke active abilities. Beide games zijn van hoge kwaliteit en je kunt ze natuurlijk altijd allebei proberen. Ze zijn namelijk allebei volkomen gratis en er zitten ook geen pay to win systemen in. Er zijn ook meer dan genoeg gamers die beide games regelmatig met veel plezier spelen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...