Sportgames die als e-sport worden gespeeld

E-sports worden steeds groter en krijgen steeds meer kijkers. Ook sportgames worden veel bekeken en er zijn al tal van grote toernooien georganiseerd. Je kunt dus nu atleet zijn in e-sports door een game te spelen die gebaseerd is op een echte sport.

Sports en e-sports: de gelijkenissen

Een game die geschikt is om als sport gespeeld te worden moet natuurlijk aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet vaardigheid, en niet geluk, de belangrijkste factor zijn om de winnaar en de verliezer te bepalen. Verder moet een game spectaculair zijn en zorgen voor voldoende spanning. Het spel moet over een bepaalde complexiteit beschikken waardoor spelers door te trainen beter kunnen worden. Het kan dus eigenlijk geen eenvoudig spelletje zijn. Professionele gamers trainen dan ook uren per dag om beter te worden, net als professionele atleten die fysieke sporten beoefenen.

De bekendste sportgames zijn simulatoren

De bekendste sportspellen zijn meestal gebaseerd op echte, fysieke sporten. Het zijn dus een soort simulatoren van bijvoorbeeld voetbal en basketbal. Deze hoeven niet allemaal even realistisch te zijn. Ontwikkelaars proberen de games vaak toegankelijk en spectaculair te houden. Dat gaat vaak ten koste van het realisme, bijvoorbeeld omdat de gameplay erg snel is. Natuurlijk zijn er ook sportgames die hun eigen regels bedenken.

FIFA toernooien en een competitie

FIFA 19 is recentelijk uitgekomen. Het spel is mateloos populair in de meeste landen van Europa. De reeks krijgt wel veel kritiek omdat er weinig verschil zit tussen de opeenvolgende delen. FIFA is waarschijnlijk de grootste e-sport onder de sportgames. Er kan veel geld verdient worden door toernooien te winnen. Ook rekruteren professionele voetbalclubs de beste om voor hun team uit te komen in een e-sport competitie.

Pro Evolution Soccer blijft achter

Pro Evolution Soccer wordt door echte puristen gezien als de beste en meest realistische voetbalsimulator. Toch is het stukken minder populair dan FIFA. Dat komt met name omdat veel grote licenties ontbreken. Daardoor ontbreken de echte namen van voetbalclubs en spelers. Als e-sport doet PES het aardig, maar gaat er te weinig geld in rond om er echt iets mee te winnen.

NBA 2K en Madden doen hun best

NBA 2K en Madden zijn vooral populair in de Verenigde Staten. Dat is ook niet zo gek want het zijn respectievelijk een basketbal en een American football game. De nationale bonden zijn tegenwoordig betrokken bij het organiseren van e-sports toernooien. Door deze instroom van geld en bekendheid doen deze games het aardig goed als e-sport.

Rocket League doet het erg goed

Rocket League combineert racen met een soort voetbal. Spelers zitten in een auto en proberen een enorme in het doel van de tegenstander te krijgen. Teams bestaan uit 2 tot 4 spelers. Het spel is erg populair en ondersteunt cross platform wedstrijden. Er zijn al meerdere toernooien geweest waarbij de beste spelers van Rocket League het tegen elkaar opnemen. Deze worden goed bekeken en zijn behoorlijk spectaculair. Rocket League is het bewijs dat een goede sportgame niet op een echte sport gebaseerd hoeft te zijn.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...