E-sports Club lanceert eerste e-sports hub voor Nederland

E-sports krijgen steeds meer aandacht. Ook in Nederland zijn er ontwikkelingen die een positief effect op professioneel gamen hebben. De eerste overkoepelende e-sports hub voor Nederland is namelijk een feit.

Meer aandacht voor electronic sports

Het doel van het initiatief is om electronic sports in Nederland meer aandacht te geven. Dat doen ze door alle interessante informatie voor kijkers en gamers te verzamelen. Dat is tot nu toe nog behoorlijk gefragmenteerd. Daarom moeten geïnteresseerden zelf op zoek naar waar en wanneer bepaalde toernooien plaatsvinden. Dat is natuurlijk onhandig. En bovendien wordt er automatisch veel gemist door potentiële kijkers die niet actief op zoek gaan. Door dit nieuwe e-sports hub voor Nederland van e e-sports club is er een verzamelplek met alle ins en outs over professioneel gamen.

Stijgende belangstelling voor e-sports

De e-sports worden elk jaar groter. Steeds meer kijkers genieten van de kunsten van professionele gamers. Dat komt ook omdat de kwaliteit van de gamers omhoog is gegaan. Teams van gamers hebben meer tijd om samen te werken en dat komt het niveau alleen maar ten goede. De grote teams hebben namelijk allemaal sponsors waardoor ze full time kunnen trainen.

Belangstelling van grote bedrijven

Deze e-sports teams en individuele, professionele gamers worden steeds meer gefinancierd door grote bedrijven. Dat zijn ook steeds meer bedrijven die eigenlijk niks te maken hebben met e-sports. Er zijn steeds meer mensen die naar e-sports kijken. Deze blootstelling is natuurlijk interessant voor bedrijven.

De Aziatische markt loopt voorop

In Azië is e-sports al langer big business. Met name in Zuid-Korea kijken er al jarenlang miljoenen mensen naar de skills van professionele gamers. Teams krijgen al langer de mogelijkheden om zich volledig te richten op het ontwikkelen van talent. Dat zie je ook terug op de grote, internationale toernooien. Koreaanse teams doen het daar altijd ontzettend goed. De verwachting is dat zij in de komende jaren meer concurrentie krijgen van teams uit andere landen. Daar is namelijk ook steeds meer aandacht en interesse voor e-sports. Dat gaat gepaard met meer geld en tijd voor talentvolle gamers om zichzelf door te ontwikkelen.

Een overzichtelijke hub met alles over e-sports

De e-sports hub is natuurlijk een mooie stap in de goede richting. Door alle informatie onder één dak te verzamelen wordt het makkelijker om bij te houden wanneer welk toernooi gespeeld wordt. Bovendien komt er veel informatie over de verschillende teams op te staan. Hierdoor zal de belangstelling voor e-sports in Nederland alleen maar toenemen. Het resultaat is dat het voor bedrijven interessanter wordt om professionele gamers, teams en toernooien te sponsoren.

Hierdoor zal niveau van het professionele gamen in Nederland omhoog gaan. Daarmee gaat Nederland mee met de internationale trend. Het zal overigens wel even duren voor Nederlandse gamers een serieuze uitdaging gaan vormen op het internationale toneel. Het duurt namelijk wel even voor er een netwerk is opgezet waarin gamers alle tijd krijgen om hun leven volledig op het gamen te richten. Dat is in landen als Zuid-Korea wel anders. Waar professionele gamers al jarenlang tot het uiterste worden gedreven worden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...