Eerste zakelijk dienstverlener esports is geworden: Deloitte!

Dat esports steeds groter worden blijkt maar weer eens uit een nieuwe deal die is gesloten. Deloitte is partner geworden van de ESL Benelux. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de ESL, en voor electronic gaming in het algemeen.

Op zoek naar jong technisch talent voor cybersecurity

Deloitte is de laatste jaren flink bezig geweest met innovatie binnen de cybersecurity. Dat doen ze vooral door hackers intern op te leiden. De samenwerking met ESL komt wat dat betreft dan ook niet als een verrassing. Deloitte is altijd op zoek naar jong talent met affiniteit met software en andere technologie. Daarvoor is de ESL een goede markt om aan te boren. E-sports worden namelijk nog steeds voornamelijk gespeeld en gekeken door jonge mensen die interesse hebben in computers, software en technologische ontwikkeling. Door een officiële sponsor te worden van de ESL Benelux bereiken ze dus precies het publiek waar naar ze op zoek zijn.

De ESL is de grootste uitzender van e-sports

ESL stond oorspronkelijk voor Electronic Sports League. Het is een bedrijf dat wereldwijd opereert en zich bezighoud met het organiseren en uitzenden van electronic sports events. Het is het de grootste broadcaster van e-sports van de wereld. Ze hebben dan ook contracten met de grootste game ontwikkelaars van de wereld, zoals Blizzard Entertainment, Valve Corporation, Riot Games en Microsoft.

De ESL Benelux wordt steeds groter

De ESL Benelux is uiteraard het onderdeel van de ESL die verantwoordelijk is voor toernooien tussen spelers uit de landen van de Benelux. Dit toernooi krijgt steeds meer aandacht. Daardoor gaat het prijzengeld omhoog en komt er steeds meer ruimte voor professionele gamers om zich door te ontwikkelen.

Ethische hackers en technische innovatie

Het woord hacker heeft voor de meeste mensen een negatieve betekenis. Het zijn mensen waarvoor je altijd op je hoede moet zijn als je in verbinding staat met het internet. Ook op internationaal niveau is er de laatste tijd veel aandacht voor hackers. Ze proberen de gegevens van overheden in handen te krijgen en hacken met regelmaat accounts van grote bedrijven en organisaties. Daarmee proberen ze belangrijke en sterk beveiligde gegevens in handen te krijgen. Natuurlijk proberen overheden en bedrijven hun gegevens en informatie systemen zo goed mogelijk te beschermen. En dat is waar zogenaamde ethische hackers een belangrijke rol in spelen.

Het werk van een ethische hacker

Deloitte is een grote aanbieder van cybersecurity. Daarvoor leiden ze zelf hackers op. Dat zijn zogenaamde ethische hackers. Dat zijn mensen die de digitale systemen van bedrijven en organisaties proberen te kraken. Dat doen ze overigens wel in opdracht van die bedrijven en overheden. Sterker nog, die betalen flink voor de diensten van zo’n hacker. Het doel is namelijk om zwakke plekken in de digitale verdediging te identificeren. Daarvoor heb je uiteraard een hacker nodig. Vervolgens gaan deze ethische hackers aan de slag om de veiligheid van digitale systemen te verhogen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...