Counterstrike Global Offensive: hoe spelen en wat te verwachten?

Counterstrike is al tijden een begrip in de gamewereld. Het wordt gezien als één van de meest pure shooters. Dat houdt in dat het vooral gaat om goed positie kiezen en accuraat schieten. Je hebt hier geen onrealistische gadgets of superwapens. Alle pistolen en geweren zijn een virtueel model van een bekend wapen uit de echte wereld, zoals een AK-47, een Desert Eagle en de gevreesde AWP. Counter Strike Global Offensive is de meest recente en momenteel meest populaire editie van het spel.

Doelen opblazen of juist beschermen

Een potje Counterstrike Global Offensive bestaat uit meerdere ronde. Het is team tegen team. Daarbij is één team de Terrorists en het andere team de Counter-Terrorists. De terroristen proberen een bom op een doel te plaatsen die na een minuut tot ontploffing komt. De counter terroristen proberen te voorkomen dat de bom wordt geplaatst of proberen deze onschadelijke te maken voordat hij afgaat. Wanneer je doodgaat bij Counterstrike Global Offensive moet je tot de volgende ronde wachten om weer mee te kunnen doen.

Koop wapens tussen de rondes door

Aan het begin van elke ronde heeft elke speler een bepaalde hoeveelheid geld. Als je tijdens een rondes kills maakt of met je team de ronde wint krijg je meer geld. Hiermee kun je wapens en equipment kopen. Sterkere wapens zijn uiteraard duurder. Ook kun je verschillende soorten granaten, extra munitie en een kogelwerend vest kopen.

Snelle reflexen zijn belangrijk

Bij Counterstrike draait alles om het accuraat schieten. Daarbij reageert ook elk wapen anders. De terugslag van elke geweer is ontzettend belangrijk. Wanneer je daar geen rekening mee houdt is het onwaarschijnlijk dat je iemand dood gaat schieten. Het is de kunst om snel te reageren maar toch rustig te vuren. Snelle reflexen zijn belangrijk maar je moet ook je salvo’s weten te controleren. Het schieten in Counterstrike is niet eenvoudig. Het duurt wel even voordat je dat onder de knie hebt en je comfortabel voelt met een wapen in je hand. Helemaal omdat veel spelers al jarenlang de verschillende delen van Counterstrike hebben gespeeld.

Positionering en het verrassen van de tegenstander

Je hebt weinig aan je schietvaardigheid als je niet op de goede plek zit. Counterstrike is namelijk ook erg tactisch. Door bepaalde doorgangen, kamers en hoeken goed af te dekken verhoog je kans dat je team gaat winnen. Daarmee voorkom je bijvoorbeeld dat een tegenstander de bom gaat planten of dat één van je teamgenoten verrast wordt omdat een tegenstander ineens achter hem of haar staat.

Mapkennis en het vinden van de juiste routes

Om goed te kunnen positioneren is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar jij en je teamgenoten zijn. Door de map waarop je speelt goed te kennen kun je bovendien voorspellen waar tegenstanders mogelijk vandaan gaan komen. Dan kun je pas echt de belangrijkste locaties gericht afdekken. De Dust II map is verreweg de populairste map binnen Counterstrike. Dit is de opvolger van Dust uit eerdere delen van de serie. Dit is een legendarische map die ook buiten Counterstrike onder gamers bekend is. Wanneer je deze map goed kent kom je al een heel eind.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...