Worlds kwartfinale met 2 Europese teams

Het League of Legends World toernooi is weer onderweg. Op 20 en 21 oktober werden de kwartfinales gespeeld. Ook dit jaar zal het weer een spannende ontknoping worden. Net zoals altijd zijn de Koreaanse teams weer favoriet. Maar ook voor teams uit andere landen is er volop kans. Er zijn dit jaar bijvoorbeeld twee teams uit Europa doorgedrongen tot de kwartfinales.

Een spannende groepsfase

De groepsfase was, zoals eigenlijk altijd, weer ontzettend spannend. Er zijn dit jaar meer goede teams dan ooit tevoren. Het is dus ook een stuk lastiger geworden om tot de kwartfinale door te dringen. De acht die het gehaald hebben zijn inmiddels bekend. Dit jaar waren er vier groepen. De beste twee uit elke poule stoten door naar de kwartfinale en maken dus kans om het toernooi te winnen.

De winnaars van groepen A en B

In groep A hebben Afreeca Freecs en G2 Esports die eerste twee plaatsen in beslag genomen. Royal Never Give Up is eerste geworden in poule B. Zij wisten Cloud 9 voor te blijven. Cloud 9 is een erg bekend gameteam. Het zijn eigenlijk meerdere verschillende teams met dezelfde naam. Ze doen mee met grote toernooien van verschillende games, en dus ook League of Legends.

Winnaars en verliezers van groepen C en D

De grootste verrassing van dit jaar komt uit groep C. Kt Rolster is daar eerste geworden. Dat is op zich niet zo’n grote verrassing. Dit Koreaanse team is een grootmacht op het gebied van League of Legends. Wel verrassend is dat Team Liquid is uitgeschakeld. Dat is toch wel een vaste gast op de grote toernooien. Daardoor heeft Edward Gaming de tweede plaats weten te bereiken en gaan zij dus door naar de kwartfinales. In groep D is gebeurd wat iedereen eigenlijk wel verwacht had. Invictus Gaming en Fnatic zijn probleemloos eerste en tweede geworden.

Meer goeie teams in het World Championship 2018

Het leuke aan League of Legends en e-sports in het algemeen is dat er steeds meer goede teams bijkomen. Voor de toeschouwers wordt het dus steeds leuker om te kijken. Vroeger waren er niet zo veel teams die kans maakten op de eindoverwinning. De Koreaanse teams zijn sinds een aantal jaar oppermachtig. Door een methodologische aanpak van het spel hebben zij gezorgd voor een revolutie binnen de manier waarop het spel gespeeld wordt. De vraag is dit jaar ook weer of er een team uit een ander land bij zit dat zich kan meten met de Koreaanse grootmachten.

Afkijken van elkaar om beter te worden

Je kunt veel games van grote teams bekijken. Dat geldt dus ook voor de concurrentie. Dat is één van de redenen waarom teams snel beter worden. Ze kunnen bij elkaar afkijken en de beste strategieën overnemen. Daarnaast komen ze dan te weten hoe een tegenstandelijk team speelt.

De prestige en het grote geld

League of Legends is één van de grootste games binnen de e-sports. Het World Championship is het grootste toernooi en wordt door miljoenen mensen wereldwijd gekeken. Er staat dus behoorlijk wat prestige op het spel. Bovendien is de prijs voor de winnaar meer dan 700.000 euro.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...