Problemen met operator Blitz in Rainbow Six Siege

Er zitten inmiddels 46 operators in Rainbow Six Siege. Daarvan is Blitz waarschijnlijk degene die de meningen het meest verdeeld van allemaal. Het is ook de operator die het vaakst onder handen is genomen door Ubisoft. Opmerkelijk is de verdeeldheid in de mening over Blitz. Sommige spelers vinden dat hij te sterk is, terwijl anderen vinden dat hij compleet waardeloos is. Normaal gesproken zou dit bijna als positieve kritiek kunnen worden beschouwd. Je zou kunnen zeggen dat deze verdeeldheid tot stand is gekomen door de unieke speelstijl van Blitz. Wanneer je hem op de juist manier speelt is hij te sterk, als je het verkeerd doet is hij te zwak. Toch is dat bij Blitz niet het complete verhaal van het probleem.

Blitz heeft een unieke selectie aan wapens en gadgets

Operator Blitz is een van de drie operators met een shield. Van deze drie wordt hij door vrijwel iedereen gezien als de meest eendimensionale en problematische. Blitz is al een aantal keer veranderd in patches. Toch heeft Ubisoft de meest kenmerkende problemen nooit uit het karakter kunnen verwijderen. De unieke ability van Blitz is een flash met zijn schild die tegenstanders tijdelijk verblind. Deze flash komt niet heel ver. Door deze ability, in combinatie met het schild, is Blitz alleen goed wanneer hij erg dichtbij kan komen. Hierdoor blijft er eigenlijk maar één tactiek over wanneer je Blitz speelt. Een andere belangrijk probleem is dat je met Blitz vaak afhankelijk bent van je melee attacks. Rainbow Six Siege is een shooter. De melee aanvallen worden niet altijd correct geregistreerd waardoor dergelijke gevechten voor een deel aan lijken te komen op geluk.

Flexibiliteit is belangrijk bij andere operators

Rainbow Six Siege is een shooter waarbij strategie en teamplay erg belangrijk is. De meeste operators zijn in staat om in verschillende situaties tot hun recht te komen. Uiteraard hebben ze allemaal hun sterke en zwakke punten. Maar over het algemeen kun je altijd iets doen wanneer je slim genoeg bent. Met Blitz is dat veel minder het geval. De enige manier om hem te spelen is het juist manier kiezen om de afstand tussen jouw en je tegenstander te dichten. Wanneer je eenmaal in dezelfde ruimte aanwezig bent dan ben je één tegen één eigenlijk niet meer te verslaan. Als je niet dichtbij genoeg kunt komen dan maak je eigenlijk geen scheen van kans. Dit maakt Blitz uitermate sterk op bepaalde map. En dat terwijl je hem op andere maps niet hoeft te kiezen als je wilt winnen. Hierdoor past een operator als Blitz eigenlijk niet in een strategische shooter zoals Rainbow Six Siege.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...