Mars is de nieuwste hero in Dota 2

De laatste jaren worden er slechts sporadisch nieuwe champions aan de enorme selectie van Dota 2 toegevoegd. Het team wil graag dat een character echt iets nieuws toevoegt, en niet gewoon een standaard hero in een nieuw jasje is. Met meer dan 100 verschillende opties staan de meeste spelers dan ook niet echt te popelen om een nieuwe optie. Mars is dan ook de eerste nieuwe hero sinds lange tijd. En het voldoet aan de eisen van de ontwikkelaar. Want Mars is echt een hero die een geheel eigen speelstijl met zich meebrengt.

Mars is een taaie melee hero

Wat meteen in het oog springt wanneer je Mars speelt of hem tegenkomt is dat hij niet eenvoudig dood te krijgen is. Hij heeft namelijk passieve damage reduction waardoor hij alleen wanneer hij van achteren wordt aangevallen de volle damage krijgt. Hij draagt namelijk een schild en zijn E is een passive ability waarmee tot 70% van de damage van voren en tot 35% van de damage van de zijkant wordt opgevangen. Wat heeft Mars dus een soortgelijke, maar ook tegenovergestelde, ability als Bristleback.

Genoeg mogelijkheden om te engagen

Mars heeft genoeg mogelijkheden om in de buurt van zijn tegenstander te komen. Dat doe je bijvoorbeeld met zijn Q ability. Hiermee gooi je een speer die door een tegenstander heen vliegt en hem kan stunnen aan een boom of ander object achter hem. Met zijn W ability slaat Mars voor zich met zijn schild. Dat levert een critical strike in een area voor hem op. Hierdoor worden tegenstanders bovendien naar achteren geduwd. De combinatie van deze twee abilities zorgt ervoor dat Mars tegenstanders zowel van dichtbij als veraf te lijf kan gaan. Bovendien zorgen ze voor de nodige crowd control.

Met zijn ultimate kan hij tegenstanders opsluiten in een arena

Zoals wel vaker is de ultimate ability de meest spectaculaire. Hoewel Mars zelfs zonder zijn R al een opvallende verschijning is. Met zijn ultimate creëert hij een arena rondom zijn target. Tegenstanders kunnen deze arena niet verlaten voordat de ability is afgelopen. Dit is dus een ability waarmee je een soort esports duel aangaat. Mars is hier in het voordeel omdat zijn abilities ideaal samenwerken met de omheining van de arena. Bovendien is die gemaakt van soldaten met een speer. Die zorgen voor damage en een knockback wanneer een slachtoffer toch probeert te ontkomen. Al met al is Mars een spectaculaire toevoeging. Hij heeft een divers scala aan abilities die op verschillende creatieve manieren gebruikt kunnen worden. De nieuwe hero kan als carry worden gespeeld of als crowd control tank.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...