Mortal Kombat 11 is de terugkeer van een klassieker

Er zijn niet veel games die het zo lang volhouden als Mortal Kombat. Op 23 april 2019 is het elfde deel van de serie uitgekomen. De ontvangst is wederom lovend. Al sinds 1992 genieten spelers van de extreem bloedige en gewelddadige gevechten in het spel. Dat heeft Mortal Kombat door de jaren heen op veel kritiek komen te staan. Vooral bezorgde ouders van kinderen hebben regelmatig geprotesteerd tegen het spel. Desondanks is het spel nu al meer dan 25 jaar een begrip op verschillende consoles. Het elfde deel kon rekenen op positieve recensies van reviewers en de verwachting is dat het spel wederom goed verkocht zal worden.

Online vechten is beter dan ooit

Mortal Kombat is altijd al een serie geweest die je het beste tegen elkaar speelt. Dat leent zich uiteraard uitstekend voor e-sports. Helemaal nu de internetsnelheden en stabiliteit van de connecties van de meeste e-sporters enorm is toegenomen in de afgelopen jaren. E-sport Fighting games vragen namelijk veel precisie. Een klein beetje lag kan daarom resulteren in een frustrerende ervaring. Mortal Kombat 11 lijkt de zaken goed op orde te hebben. De verbindingen met de servers zijn razendsnel en spelers kunnen genieten van slagvrije gevechten tegen mensen over de hele wereld. Het zal dan ook niet lang duren voordat de eerste grote toernooien van het spel georganiseerd zullen worden. Tot die tijd hebben spelers alle gelegenheid om flink te oefenen.

Creëer je eigen karakter

Mortal Kombat heeft altijd kleurrijke karakters gehad. Een aantal zijn een begrip geworden in de gamewereld. Deze zitten allemaal in het elfde deel. De keuzemogelijkheden zijn nog nooit zo groot geweest. Helemaal omdat je elk karakter aan kunt passen. En dat gaat niet alleen om cosmetische aanpassingen. Spelers krijgen ook de mogelijkheid om abilities en bewegingen te veranderen. De mogelijkheden zijn daardoor letterlijk eindeloos.

Beruchte Fatalities zijn nog steeds van de partij

Een belangrijke reden voor de kritiek die Mortal Kombat door de jaren heen heeft gekregen zijn de zogenaamde Fatalities. Dat zijn speciale, extreem gewelddadige executies die je uit kunt voeren wanneer je het gevecht eigenlijk al gewonnen hebt. Vaak zijn dat zeer creatieve en acrobatische manieren om je tegenstander bijvoorbeeld te onthoofden, door midden te zagen of zelfs te ontdoen van zijn of haar ruggengraat. Deze moves zijn de voornaamste reden waarom Mortal Kombat als nog veel heftiger en agressiever wordt gezien als andere fighting games. Fans van de serie kunnen zich vast opmaken voor een aantal nieuwe Fatalities. Het totale aantal van deze speciale en bloedige moves is nog nooit zo hoog geweest als in Mortal Kombat 11.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...