Met plezier support spelen in League of Legends

In League of Legends speel je met een team van vijf tegen vijf tegenstanders. Elke speler in het team heeft een eigen rol. Die worden verdeeld over drie lanes en een jungle. In de top lane zit iemand alleen. Dat is vaak een champion die het in zijn eentje vol kan houden. Bijvoorbeeld omdat je moeilijk dood te maken bent. In de middelste lane zit over het algemeen een mage of een assassin. De jungle wordt bemand door een champion die de creeps snel kan varen of zeer goed is in het ganken van lanes om zijn of haar team te helpen. In de onderste lane zitten twee champions. Daarvan is er een de zogenaamde AD Carry. Dat is een champion die met auto attacks op afstand veel damage kan doen. Om deze te beschermen gaat er een support mee de lane in. Die heeft heel wat verantwoordelijkheden. Desondanks krijgt deze persoon vaak niet het krediet die hij of zijn verdiend. Het spelen van support is mede daardoor niet heel populair.

Waarom een goede support onmisbaar is

Wanneer je support speelt zul je waarschijnlijk de minste damage van het team doen. En dat wordt vooral door spelers die op een laag niveau spelen gezien als de graadmeter voor het belang van een champion. Een support doet echter veel meer dan alleen maar damage. Je zorgt bijvoorbeeld voor de meeste vision. Net als in veel andere esport games is informatie in League of Legends cruciaal om de overwinning veilig te stellen. Daarnaast ben je vaak een champion die andere in leven kan houden. Daarbij helpt vision natuurlijk ook al enorm. Daarnaast heb je nog twee andere manieren om dat voor elkaar te krijgen. Je kunt je teamgenoten rechtstreeks in leven houden met heals en shields. Nog belangrijker is het ophouden van de tegenstanders. Dat doe je bijvoorbeeld door ze te stunnen, te debuffen en slows toe te passen. Hierdoor kunnen je medespelers op tijd wegkomen. Ook helpen dergelijke abilities uiteraard voor het uitschakelen van tegenstanders die proberen te ontkomen.

Waarom het spelen van de support erg leuk kan zijn

Als esport support hoef je niet te farmen. Dat betekent dat je veel tijd over hebt in de beginfase van de game. Alles wat je hoeft te doen is te zorgen dat jouw AD Carry alle gelegenheid krijgt om zo veel mogelijk minions van de tegenstander af te schieten. De rest van de tijd kun je de tegenstander lastig vallen. Bovendien heb je veel meer tijd om op de minimap te kijken en je team te waarschuwen als er iets belangrijks gebeurt. Helemaal wanneer je de map met wards voorzien hebt van vision.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...