Gereedschap waarmee je een betere speler wordt

Op het internet zijn duizenden esport tutorials te vinden waarmee je een betere speler kunt worden. Die zijn er voor games in het algemeen, maar ook voor specifieke games. Uiteraard baart oefening kunst. Maar er zijn wellicht snellere manieren om jouw skills naar een hoger niveau te tillen. De hardware die je gebruikt is namelijk van cruciaal belang. Daarbij moet je er uiteraard voor zorgen dat je computer krachtig genoeg is om een spel te draaien. Ook is een goede monitor onmisbaar. Dat is immers het portaal waarmee je ziet wat er om je heen gebeurt en waarop je kunt zien wat je zelf aan het doen bent. Nog belangrijker dan dit is waarschijnlijk het gereedschap waar je mee speelt. En daarmee worden uiteraard je muis en je toetsenbord bedoeld.

Enige manier voor interactie

Je muis en je toetsenbord zijn immers je enige tools om rechtstreeks met het spel te communiceren. De andere onderdelen van je computer kunnen je alleen laten zien en horen wat er gebeurt. Via je muis en toetsenbord kun je zelf invloed uitoefenen. Het lijkt daarom onmiskenbaar het geval te zijn dat je zonder adequaat toetsenbord en een betrouwbare muis eigenlijk geen kans maakt.

Vertraging kan het verschil zijn tussen winst en verlies

Er zijn erg veel verschillende muizen en toetsenborden op het internet te vinden. Daarbij zit er een belangrijk verschil in latency, ofwel vertraging tussen jouw input en de reactie op het scherm. Deze wordt voor een groot deel bepaald door je muis en toetsenbord. Input lag is een van de meest hinderlijke zaken die je mee kunt maken binnen de esports. Een muis en toetsenbord van goede kwaliteit hebben een veel lagere input lag. Je zult dus veel sneller kunnen reageren op wat er gebeurt. Speciale game muizen en toetsenborden richten zich vaak op het naar beneden brengen van de vertraging. Dat leidt meteen tot merkbare resultaten wanneer je een game speelt. Er zit waarschijnlijk meer verschil tussen muizen dan tussen toetsenborden. Bij een muis is de precisie namelijk ook erg belangrijk, helemaal als je shooters speelt.

Ergonomische en prettig in de hand

Het is ook belangrijk dat je hardware lekker in de hand ligt. Hierdoor krijg je geen last van je pols of handen. Bovendien is er een correlatie tussen een goed houding en in game resultaten. Als je een betere gamer wilt worden doe je er goed om na te gaan of je muis en toetsenbord wel goed genoeg zijn. Deze onderdelen worden vaak gedeeltelijk genegeerd, maar spelen toch een cruciale rol voor jouw prestaties.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...