Remake van Warcraft III komt in 2019 uit

Warcraft III is een van de meest invloedrijke esport games aller tijden. Het spel zetten grote stappen voor RTS games en esports. Warcraft III heeft dankzij de workshop in het spel bovendien toegestaan dat Dota gemaakt kon worden. De invloed van het spel is dan ook niet te onderschatten. Blizzard weet dit maar al te goed. Bovendien kunnen fans geen genoeg krijgen van het spel en de wereld van Warcraft. Het spel World of Warcraft is ongekend populair en er is zelfs een film gemaakt die zich in dezelfde wereld afspeelt. Het spel zelfs stamt inmiddels alweer uit 2002. Door fanatieke fans wordt het nog steeds met veel plezier gespeeld. Veel anderen zijn echter van mening dat de graphics dusdanig verouderd zijn dat het spel niet meer mee kan met de huidige strategy games. Hoe dan ook, Blizzard is in ieder geval van mening dat het tijd is voor een remake.

Warcraft III reforged is een cosmetische upgrade

De nieuwe versie gaat Warcraft III reforged heten. Blizzard is erg trots op de unieke gameplay en mechanics van het origineel. En ook de fans zullen hier waarschijnlijk graag zo min mogelijk veranderingen in zien. Warcraft III reforged zal dan ook puur een cosmetische upgrade zijn. Daarbij moet wel gezegd worden dat Blizzard het grootst aanpakt. Elk aspect van het spel wordt onder de loep genomen en voorzien van een upgrade.

Verbeterde graphics en nieuw geluid

Je kunt dus vooral betere graphics verwachten. Dat betekent niet dat je alles alleen maar op een hoger resolutie kunt spelen, zoals we dat bij andere remakes hebben gezien. Elke unit uit het spel wordt voorzien van een compleet nieuw model. Bovendien worden alle animaties aangepakt. Samen moet dit de wereld veel meer tot leven brengen. Daarbovenop worden resoluties tot 4K ondersteund. Daarbij is het wel de bedoeling dat de originele stijl van Warcraft III niet verloren gaat. Naast de graphics wordt het geluid mooier gemaakt. Dat houdt onder andere in dat alle dialogen van karakters van een veel hogere kwaliteit zal zijn.

Spelers met het origineel en met reforged kunnen samen spelen

Als je het origineel bezig dan kun je gewoon spelen met mensen die over Warcraft III Reforged beschikken. Dat laat nog maar eens zien dat de veranderingen alleen cosmetisch zijn. Bovendien kun je met jouw versie van Reforged er uit laten zien zoals het origineel. Blizzard is niet van plan om het spel zelf te veranderen. Het moet alleen gemoderniseerd worden. Zo kun je in de nieuwe versie bijvoorbeeld ook veel makkelijker games aanmaken en joinen. Warcraft III Reforged zou in de zomer van 2019 moeten verschijnen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...