Yuumi is de nieuwe katachtige support in League of Legends

Riot, de ontwikkelaar van League of Legends, brengt elk jaar meerdere nieuwe champions uit. De volgende op de lijst is Yuumi, een support champion die eruit ziet als een kat. Opvallend aan deze kat is dat ze zich veelal op een boek verplaatst. Op 14 mei 2019 wordt ze officieel uitgebracht en kunnen spelers Yuumi spelen in alle verschillende game modi in League of Legends.

Support Yuumi heeft geheel nieuwe mechanics

League of Legends heeft inmiddels meer dan 100 verschillende champions om uit te kiezen. Het wordt bij het uitbrengen van elke champion moeilijker om met een origineel idee te komen. De laatste jaren waren dan ook al niet alle nieuwe champions in het spel een succes. Een aantal daarvan worden zelfs bijna niet gespeeld. En dat terwijl in het verleden nieuwe champions door iedereen gespeeld werden. Met esport support Yuumi lijkt Riot in ieder geval weer een origineel idee te hebben. Het meest opmerkelijke aan deze kat is dat je jezelf aan een medespeler kunt verbinden. Je hoeft dan zelf niet meer te lopen en gaat automatisch mee met je teamgenoot. Bovendien ben je dan zelf niet meer te raken, alleen door towers van het tegenstandelijke team. Het leuke aan deze mode is dat je dus niet meer hoeft te kijken waar je heen loopt. Je kunt al je aandacht richten op de minimap en het raken van je abilities. Die krijgen bovendien een buff wanneer je ze cast terwijl je vastzit aan een teamgenoot.

Healen en shielden als een traditionele support

Yuumi is een support champion. Het meest kenmerkende voor een support is wellicht de mogelijkheid om een schild aan te brengen en je medespelers te healen. Het is alvast goed om te weten dat Yuumi over allebei deze mogelijkheden beschikt. Je zult dus in staat zijn om je AD Carry in leven te houden in de lane en later in teamfights de held uit te hangen.

Bestuur je projectiel zelf met Yuumi

Met je Q ability schiet je een projectiel. Wanneer je met een teamgenoot verbonden bent kun je de baan van je schot met de muis aanpassen. Ook dit is een mechanic die voor het eerst in League of Legends gebruikt gaat worden. Omdat je zelf niet meer hoeft te bepalen waar je heen loopt heb je bovendien alle tijd om rustig te mikken. Met je ultimate ability kun je een hoop damage doen. Je schiet dan 7 sterke waves achter elkaar die damage in een area doen. Wanneer je er in ieder geval 3 raakt dan zal je een root toebrengen aan je tegenstanders. Yuumi lijkt een champion vol verrassingen te worden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...