Zo verdienen streamers op Twitch geld

Als je maar genoeg kijkers hebt op Twitch dan zijn er mogelijkheden om geld te verdienen. Populaire streamers hebben zelfs behoorlijk wat inkomsten. Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst zorgen dat je genoeg bekendheid hebt. In het kort zijn er twee manieren om dat te bereiken. Je kunt een hele goede gamer zijn. Zodat kijkers het leuk en interessant vinden om te kijken hoe jij een spel speelt. Een tweede manier is om te zorgen voor genoeg entertainment. De bekendste streamers weten hun kijkers vaak te boeien met grappige opmerkingen, acties waarbij prijzen worden weggegeven en zorgen voor een band met hun kijkers. Als je genoeg kijkers binnen weet te halen zijn er in principe drie manieren waarmee je deze kijkcijfers om kunt zetten in geld.

Mensen hebben een subscription op jouw Twitch kanaal

Een goede manier om maandelijks geld te verdienen via Twitch is met betaalde kijkers. Die sluiten een bepaald abonnement af waarmee ze extra mogelijkheden krijgen. Het is afhankelijk van de streamer welke extra’s dat zijn. Het kan zijn dat je extra emoticons krijgt om te gebruiken of dat je überhaupt een subscriber moet zijn voordat je berichten kunt typen. Een abonnement op een streamer kost 4,99 $. Daarvan gaat ongeveer de helft naar de streamer en de rest naar het team van Twitch. Mensen met Amazon Prime kunnen zich gratis abandonneren op één streamer. Dit wordt ook veel ingezet. De streamer zelf krijgt evenveel inkomsten dankzij zo’n subscription als bij een standaard subscription.

Donaties van kijkers

Naast het abonneren op een esport stream kunnen kijkers ook een vast bedrag doneren. Er zijn meer dan genoeg fanatieke kijkers die regelmatig een aardig bedrag op het account van een streamer storten. In totaal kan dit leiden tot een leuke, extra inkomstenbron wanneer je voldoende kijkers hebt.

Advertenties en contracten met grote merken

Streamers kunnen ervoor kiezen om reclame af te spelen. Dat zijn ze vaak tussen twee games door of wanneer ze wat te drinken gaan pakken. Dit zijn over het algemeen reclames van 30 seconden of nog korter. Ook spelen ze regelmatig met gesponsorde stoelen, toetsenborden en muizen. Voor een stoel met het merk groot in beeld kan er aardig wat geld verdiend worden. Ook is het voor kijkers interessant om te weten met welke hardware je speelt. Dat is natuurlijk vooral het geval wanneer je erg goed bent in een bepaald spel. Voordat je echt geld kunt verdienen met het streamen of Twitch zul je echter lang bezig zijn om voldoende bekendheid en kijkers te verzamelen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...