Met een positieve instelling kom je het verst bij esports

Toxic behaviour is waarschijnlijk de grootste vijand van competitieve esport games. Helemaal voor nieuwe spelers is dit vaak een reden om iets anders te gaan doen. Toxic behaviour slaat met name terug op het beledigen van je teamgenoten. Dat gebeurt met name wanneer er verloren wordt. Leden van het team reageren zich af op hun teamgenoten. Dit haalt het spelplezier uit het spel, en dat terwijl het niks oplevert. Sterker nog, het zal alleen maar leiden tot minder goede prestaties.

Spelers die nieuw zijn gaan liever wat anders doen

Voor nieuwe spelers is toxic behaviour een belangrijke reden om te stoppen met het spel. Wanneer je net met een spel begint dan ben je uiteraard nog niet zo goed als de meeste anderen. Dat kan al erg genoeg zijn. Maar wanneer je teamgenoten je beginnen te beledigen verdwijnt het plezier dat je hebt waarschijnlijk erg snel. Het flamen en blamen van spelers is een probleem in veel competitieve games. Wanneer er veel op het spel slaat dan slaan sommige spelers helemaal door. Dat levert uiteindelijk natuurlijk niks op. Het team keert zich tegen elkaar en de kans dat je wint wordt daardoor alleen maar kleiner.

Help nieuwe spelers om beter te worden

Moderne, competitieve games hebben vaak veel diepgang en een hoog skill plafond. Het duurt vaak uren en uren om een acceptabel niveau te bereiken. Je progressie gaat veel sneller wanneer iemand je duidelijke aanwijzingen en tips geeft. In plaats van iemand te beledigen is het veel beter om een nieuwe speler te helpen. Daar hebben ze daadwerkelijk wat aan en het houdt het spel bovendien een stuk leuker. Uiteindelijk leidt dit tot een veel leukere community en een betere spelervaring.

Maatregelen tegen toxic behaviour

Makers van games doen er meestal alles aan om toxic behaviour binnen hun esport game tegen te gaan. Dat doen ze om de bovenstaande redenen. Ze willen namelijk dat zo veel mogelijk spelers hun spel spelen en dat die allemaal een geweldige ervaring hebben. Wanneer iemand zich ernstig misdraagt kan dat op consequenties komen te staan. Reports van andere spelers is daar een onderdeel van. Als je vindt dat iemand te ver is gegaan kun je diegene een report geven. Maar er zijn meestal ook automatische systemen die toxic behaviour, seksisme en racisme detecteren. Tegen toxic players kunnen vervolgens verschillende maatregelen genomen worden. Het kan zijn dat je tijdelijk niet ranked mag spelen, dat je de chat niet meer kunt gebruiken of zelfs dat je account permanent geblokkeerd wordt. Bij dat laatste moet je het over het algemeen wel heel bont gemaakt hebben.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...