Resultaten van de nieuwe ARAM trial van League of Legends

League of Legends staat binnen de esport uiteraard vooral bekend om de map Summoner’s Rift. De laatste jaren is de game mode ARAM bezig aan een echt opmars. ARAM staat voor All Random All Mid. Het was oorspronkelijk niet meer dan een mod. Tegenwoordig is het al een hele tijd onderdeel van de drie standaard game modi in League of Legends. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ontwikkelaar Riot bezig is met het spel te patchen en aan te passen.

Oorspronkelijke idee achter ARAM

De normale modus van League of Legends is een echte MOBA. MOBA is de afkorting van Multiplayer Online Battle Arena. Daarbij speel je met twee teams van meestal vijf spelers tegen elkaar. Traditioneel gezien doe je dat op een map met drie lanes. Dit is ook bij de originele League of Legends het geval. Bij ARAM is er maar één lane. Het gevolg is dat iedereen elkaar vanaf het begin constant tegenkomt. Dit zorgt voor meer team fights. ARAM is hierdoor een stak minder strategisch dan de variant op drie lanes. De mode is een stuk minder serieus en is simpelweg gemaakt om voor vermaak te zorgen.

The Howling Abyss is weer terug

In de afgelopen paar weken was er dus een trial met wat veranderingen. De meest opvallende hiervan was dat The Howling Abyss werd vervangen door Butcher’s Bridge. Die map hebben spelers al eerder gezien bij ARAM. Het is eigenlijk vooral een cosmetische verandering. In plaats van op een besneeuwde brug gaan spelers elkaar te lijf op een brug met een soort piratenthema. Na het probeersel van Riot is The Howling Abyss gewoon weer terug.

De aanpassing van Warmog’s Armor blijft

Warmog’s Armor zorgt voor erg snel regeneratie van HP wanneer je tijdelijk geen damage krijgt. Dit item werd in ARAM door veel spelers als te sterk beschouwd. Voor al deze mensen is het goed om te horen dat de nieuwe, minder krachtige variant van dit item permanent in ARAM lijkt te blijven.

Specifieke aanpassingen voor ARAM blijven bestaan

De champions in League of Legends worden regelmatig voorzien van een update. Wanneer ze te sterk zijn worden ze verzwakt en champions die niet sterk genoeg zijn worden voorzien van een aantal upgrades. Nog niet zo lang geleden was deze balans alleen gebaseerd op de games van League of Legends die op Summoner’s Rift gespeeld werden. Bij ARAM ligt de balans iets anders. Het is daarom goed om te weten dat vanaf heden alle champions specifiek voor deze mode van upgrades en downgrades worden voorzien.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...