Het is tijd voor de zevende editie van de Rocket League Championship Series

  • eSport.nl
  • Blog
  • Nieuws
  • Het is tijd voor de zevende editie van de Rocket League Championship Series

Al vanaf het prille begin van Rocket League wordt er jaarlijks een belangrijk toernooi gespeeld. Dat heet de Rocket League Championship Series World Championship. Deze enigszins lange naam wordt om duidelijke redenen vaak afgekort tot RLCS. Ook in 2019 zal er uiteraard weer een editie gespeeld worden. Het is alweer de zevende keer dat het toernooi georganiseerd wordt. Dit jaar zal de Newark in New Jersey de locatie van het festijn zijn. En deze editie belooft de grootste en beste van allemaal te worden.

Zuid-Amerikaanse teams mogen eindelijk ook meedoen

Een belangrijke reden dat het toernooi groter wordt is omdat een heel werelddeel voor het eerst mee mag doen. Om onduidelijke redenen mochten Zuid-Amerikaanse teams nu ook meespelen om de grootste titel binnen Rocket League van allemaal. Deze problemen zijn inmiddels opgelost en de beste Zuid-Amerikaanse spelers mogen nu eindelijk ook de ring in en zich meten met de beste spelers van andere continenten. En dat is ook goed voor de neutrale toeschouwer. In Zuid-Amerika zitten namelijk behoorlijk wat getalenteerde spelers van Rocket League. Bovendien zit er onderling vaak verschil in stijl tussen spelers van andere werelddelen. Wellicht gaan de Zuid-Amerikanen wel voor het meeste spektakel van het toernooi zorgen. Bovendien zullen er door de deelname van de teams uit de werelddeel meer ploegen om de wereldtitel spelen. De twee beste teams van elk toernooi doen namelijk mee. Dit jaar zullen er 12 teams het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie er de allerbeste van de wereld is.

Er is voor het eerst een groepsfase op het RLCS

De RLCS van dit jaar zal de eerste zijn waarbij er begonnen wordt met een groepsfase. In het verleden begon het toernooi onmiddellijk met eliminatieronden. Dat waren wedstrijden die in twee keer gespeeld werden. Nu begint het toernooi dus met een groepsfase maar wordt er daarna meteen overgegaan op eliminatieronden die maar één wedstrijd duren.

Het toernooi wordt in juni gehouden

Fans van Rocket League moeten het weekend van 21 tot en met 23 juni vrijmaken in hun agenda. Dan zal er bepaald worden wie er aan de haal gaat met de wereldtitel. Het is overigens nog niet bekend gemaakt wat het prijzengeld zal zijn. Er mag vanuit worden gegaan dat dit in ieder geval meer is dan er in het 5 weken durende reguliere seizoen uitgereikt wordt. Dat is toch al geen misselijk bedrag van 1 miljoen euro. Het zal dus zeker de moeite waard zijn om deel te nemen aan de RLCS.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...