Fortnite Word Cup wordt in April 2019 gespeeld

Fans van Fortnite hebben er waarschijnlijk al een tijdje op zitten wachten. Op 13 april zullen de eerste kwalificatieronden van het esport World Cup toernooi gespeeld worden Hierin nemen de beste teams het tegen elkaar op. Fortnite is het meest populaire spel van het afgelopen jaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel geld verdeeld zal worden tussen de beste spelers van de World Cup.

Deelnemen alleen levert je al een mooi bedrag op

In totaal zal er 30 miljoen dollar worden uitgedeeld tijdens de World Cup. Iedere deelnemer kan direct rekenen op een aardig geldbedrag. Je bent bij deelname namelijk verzekerd van 50 duizend dollar. Daar zul je je uiteraard wel voor moeten kwalificeren.

Toernooi voor solo en duo spelers

Fortnite kun je in je eentje spelen, maar ook in duo’s. Fortnite is een zogenaamde Battle Royale shooter. Dat houdt in dat alle spelers op een eiland worden gedropt. Het is de bedoeling om als laatste over te blijven. Een normale game heeft 100 deelnemers. Dat betekent dus dat er 100 solo spelers of 50 duo’s tegelijkertijd actief zullen zijn bij de World Cup. Tijdens een game moeten spelers op zoek gaan naar wapens om elkaar uit te kunnen schakelen. Ondertussen wordt het speelveld steeds kleiner om dat gedeeltes van de map niet meer toegankelijk zijn. Spelers worden hierdoor naar elkaar toe gedreven en gedwongen om het tegen elkaar op te nemen. Het is al bekend dat de winnaar van het solo toernooi een bedrag van 3 miljoen dollar mee naar huis mag nemen. Tot op heden is het nog niet helemaal duidelijk wat het winnende duo zal ontvangen. Het prijzengeld zal uiteraard meer dan genoeg zijn om de beste spelers van de wereld deel te laten nemen. En dat zal ongetwijfeld leiden tot veel spektakel.

Elke week een kwalificatietoernooi

Op 13 april zal de kwalificatie dus beginnen. Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, heeft gekozen voor een enigszins onorthodoxe manier om de kwalificatie te laten verlopen. Er wordt namelijk elke week een kwalificatie toernooi gespeeld. En dat zijn niet zomaar wat toernooitjes. Tijdens elke editie wordt er namelijk 1 miljoen dollar verdeeld over de deelnemers. Dus je kan al vanaf de kwalificatie flink cashen. Epic Games heeft beloofd om in 2019 minstens 100 miljoen dollar aan prijzengeld uit te reiken. Het leeuwendeel daarvan gaat dus naar de World Cup en de daarbij horende kwalificatietoernooien.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...