Super Smash Brothers 6 maakt indruk als esport

Games die op de Nintendo worden gespeeld zijn over het algemeen een stuk minder vaak te zien op grote, competitieve toernooien. Met de nieuwe Super Smash Brothers lijkt daar eindelijk verandering te zijn gekomen. In recente toernooien trok het spel steeds meer kijkers. Met name tijdens Genesis 6, in California steeg het aantal kijkers. Dat is natuurlijk goed nieuws voor fans van Nintendo, en voor fans van Super Smash Brothers in het bijzonder.

Het succes van Super Smash Brothers

Op papier is Super Smash Brothers een vechtspel. Maar iedereen die het heeft gespeeld weet dat het iets heel anders is. Super Smash Brothers draait puur om de fun. Het is eigenlijk een soort party game. Het spel komt het best tot zijn recht wanneer je het met een aantal vrienden samen speelt. Anders dan andere vechtspellen zijn er namelijk veel meer mogelijkheden dan één tegen één. Je kunt teams maken, één tegen één tegen één spelen of zelfs twee tegen één. Dit zijn slechts een aantal mogelijkheden. Het leuke is dat je door deze opties spelers met minder skill ook een kans kan geven. Bijvoorbeeld door ze in een groter team te stoppen of door ze een computergestuurde ally te geven.

Het doel van Super Smash Brothers

Bij Super Smash Brothers staan alles spelers in een soort landschap. Daar kun je afvallen en dat moet je uiteraard zien te voorkomen. Als je een aantal keer gevallen bent dan heb je het spel verloren. Je probeert de tegenstander natuurlijk juist wel van het platform af te krijgen. Dat doe je door te slaan, schoppen en allerlei wapens die droppen te gebruiken. Naarmate je meer damage krijgt wordt je character steeds gevoeliger. Je zult daardoor veel verder wegvliegen wanneer je geraakt wordt. Het gevolg is dat het erg lastig is om op het platform te blijven.

Nintendo games zijn minder geschikt als esport

De games van Nintendo hebben altijd een opmerkelijk luchtig karakter. De characters zijn cartoony en er is veel minder bloed en geweld. De games zijn daarnaast ook bijna allemaal gemaakt voor de pure fun. Binnen de esports worden vooral zeer competitieve games gespeeld. Dat zijn serieuze games waarbij opperste concentratie vereist is. Eigenlijk is dat precies het tegenovergestelde van wat Nintendo doet. Tot nog toe waren er dan ook geen games van dit platform op grote toernooien te vinden. Met Super Smash Brothers 6 is daar eindelijk verandering in gekomen. Waarschijnlijk komt dat omdat kijkers op zoek zijn naar meer variatie. Super Smash Brothers is gelukkig ook hilarisch om naar te kijken.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...