Belangrijke esports events van Rainbow Six Siege in 2019

In de afgelopen weken is het duidelijk geworden wat de plannen zijn van Rainbow Six Siege. Tenminste, als het op esports aankomt. Het is jammer genoeg nog niet bekend welke nieuwe operators er allemaal bij gaan komen. Dat houdt de verrassing er natuurlijk wel in. Het is inmiddels wel bekend welke toernooien en andere events de fans van de game dit jaar kunnen verwachten. Gelukkig voor hen lijkt 2019 een ongekend goed jaar te worden voor Rainbow Six Siege.

De opkomst van Rainbow Six Siege

Het shooter genre is uitermate competitief. Niet alleen tussen spelers, maar ook de makers van FPS games ervaren hevige concurrentie van elkaar. Het genre behoort al een aantal decennia tot een van de meest populaire. Zeker op de pc is dat het geval. Counter-Strike is een pure shooter en een begrip. Verder zorgen Call of Duty en Battlefield altijd voor concurrentie. Die games hebben bovendien elk jaar een nieuw deel dat gemaakt wordt door rijke en machtige uitgevers. Daarbovenop heb je nog een heel aantal battle royale shooters zoals PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite. Toen Blizzard ook nog met Overwatch kwam leek het erop dat er wel genoeg shooters waren om uit te kiezen. Rainbow Six Siege is sinds de release eigenlijk alleen maar populairder geworden. Dat komt onder andere door de continue support van de makers die met gratis nieuwe content komen. Verder onderscheidt het spel zich van de concurrentie door diepe, strategische gameplay waarbij samenwerken centraal staat.

Invitational in 2019

Het grootste toernooi van Rainbow Six Siege is de Invitational. Het totale prijzengeld bedraagt 2 miljoen dollar. Dat is een behoorlijk bedrag. Een aantal jaren gelden had niemand kunnen verwachten dat dergelijke prijzen werden uitgekeerd voor het winnen van video games. Dit event laat nog wel even op zich wachten. Gelukkig zijn er nog veel meer toernooien om naar uit te kijken.

In mei is het eerste grote event

De Rainbow Six Siege Season IX Finals zijn dit jaar in Italië. Op 18 en 19 mei vechten de meest succesvolle teams het met elkaar uit wie de beste van de wereld is. De finale van seizoen 10 wordt in November gespeeld. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de locatie precies is, maar het zal ergens in Azië zijn. De opmars van Rainbow Six Siege is opmerkelijk. De makers van het spel hebben hun spelers nooit in de steek gelaten en dat heeft geleid tot een zeer complexe strategische shooter met een trouwe player base. De hoogte van de prijzenpot en de vele populaire toernooien zeggen wel genoeg over het succes van Rainbow Six Siege.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...