Man veroordeeld tot 20 jaar cel na een game gerelateerde moord

In de Verenigde Staten heeft een man een straf van 20 jaar cel gekregen nadat een ruzie in een game uit de hand liep. Andrew Finch was het dodelijke slachtoffer van een ruzie in het spel Call of Duty: World War II. En dat terwijl hij zelf het spel nog nooit gespeeld heeft.

Swatting is het misleiden van de politie

Het incident is uit de hand gelopen door swatting. Dat is inmiddels een bekende term in de Verenigde Staten. Bij Swatting wordt de politie gebeld om iemand lastig te vallen. Men belt dan het alarmnummer en meld een incident op een adres van iemand anders. In dit geval bedacht veroordeelde Tyler Bariss dat er op het adres van esports liefhebber en slachtoffer Finch een moord heeft plaatsgevonden en dat er mensen gegijzeld werden.

Ruzie tussen gamers loopt uit de hand

Tyler Bariss, die nu 20 jaar de gevangenis in moet, is een vriend van Casey Viner. Die was Call of Duty: World War II aan het spelen en kreeg het aan de stok met een andere speler, Shane Gaskill. Vervolgens probeerde Bariss het adres van Gaskill te achterhalen en stuurde allerlei bedreigingen via het internet. Gaskill had al snel in de gaten dat Bariss probeerde om erachter te komen waar hij woonde. Hij gaf uiteindelijk zijn oude adres door, waar op dat moment slachtoffer Andrew Finch woonde. Tyler Bariss belde de politie en rapporteerde een moord en een gijzeling op het adres van Finch.

Politie schoot zonder vragen te stellen

Andrew Finch zat op dat moment in zijn woning zonder te weten wat er aan de hand was. Even later probeerde de politie opeens met geweld zijn huis binnen te komen. Hij wist niet precies wat er aan de hand was en probeerde uit zijn woning te ontkomen. Een politieagent opende daarom onmiddellijk het vuur met fatale gevolgen. Verrassend genoeg heeft het overdreven agressieve optreden van de agent in kwestie niet geleid tot een vervolging. Ondanks dat Finch ongewapend zijn woning probeerde te ontvluchten. Het 28 jarige slachtoffer had namelijk geen idee wat er aan de hand was.

Een statement tegen gamegerelateerd swatting

Swatting komt volgens de Amerikaanse politie veel voor. Met de veroordeling van 20 jaar proberen de autoriteiten van Kansas een signaal af te geven. Wat helaas niet wordt veroordeeld is het hardhandige optreden van de politie zelf. Deze handelden volledig op een melding van een op dat moment anonieme beller. De familie van Finch is wel een rechtszaak tegen de politie begonnen. moment anonieme beller. De familie van Finch is wel een rechtszaak begonnen tegen de politie.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...