Twitch is het platform om games te kijken

Twitch.tv is het grootste platform voor het broadcasten van esport video games. Het maakt daarbij eigenlijk niet uit of je een casual streamer of een professionele gamer bent. Er zijn bijna oneindig veel kanalen te vinden op Twitch. Inmiddels zijn er al heel wat streamers die geld verdienen met hun eigen kanaal. Voor sommige kijkers heeft het platform de rol van de traditionele televisie overgenomen. Bij de tv zap je door verschillende zenders en heeft iedereen zo zijn eigen favoriete programma’s en shows. Bij Twitch is het eigenlijk net zo. Je hebt een aantal games die je leuk vindt of je kijkt graag naar een bepaalde streamer. Iedereen kan op Twitch zijn eigen kanaal aanmaken. Dat is gratis en wanneer je voldoende kijkers en abonnees hebt kun je zelfs geld verdienen.

Twitch voor professionele gamers

Ook de grote toernooien worden allemaal via Twitch uitgezonden. Het bedrijf is de laatste jaren gigantisch snel gegroeid. Wat dat betreft zijn ze goed te vergelijken met Youtube, hoewel ze natuurlijk nog niet dezelfde hoogtes hebben bereikt. Twitch is vooral bedoeld voor live broadcasting, maar je kunt er ook spectaculaire en belangrijke wedstrijden op terugkijken.

Manier om te leren

Kijken hoe andere iets doen is altijd al een goede manier geweest om bij te leren. Dat is natuurlijk helemaal effectief als de personen die je bestudeerd een expert zijn. Voor veel mensen is Twitch een leerschool. Zij kijken hoe professionele gamers het spel spelen en proberen daarvan te leren. Dit is een erg efficiënte manier om beter te worden in het spel. Je kunt bepaalde tactieken leren en krijgt de fijne kneepjes van het spel onder de knie. Veel streamers spelen daar slim op in. Zij geven tips onder het spelen en beantwoorden vragen van mensen die in de chat aanwezig zijn. Het is zelfs behoorlijk gebruikelijk om een soort tutorial te maken. Als je maar goed genoeg bent zullen spelers altijd geïnteresseerd zijn in wat jij te zeggen hebt.

Twitch is een interactief platform

Het leuke aan Twitch is dat iedereen mee kan doen. Als je naar een bepaald kanaal kijkt dan kom je meteen in de chat terecht. Dat kun je natuurlijk ook uitzetten als je dat liever wilt. In de chat bespreken kijkers wat er gebeurt. Je kunt ook tips geven aan degene die speelt of een vraag stellen. Er wordt meestal behoorlijk wat af gelachen in zo’n chat. Het maakt Twitch interactief en de kijker heeft dus veel meer invloed dan wanneer hij of zij tv aan het kijken is. Twich is niet alleen een medium voor entertainment, het is een compleet platform voor gamers.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...