Apex Legends neemt de koppositie over van Fortnite

In het begin van 2019 kwam Apex Legends uit. Sinds de allereerste dag werd het spel meteen ongelooflijk veel gespeeld. Het aantal spelers dat tegelijkertijd actief was liep al snel erg hoog op. Ook op Twitch was een enorm aantal kijkers waar te nemen. Battle Royale is de meest populaire game mode van de afgelopen jaren. Vrijwel elke shooter kreeg een eigen variant op het format. Dat was in veel gevallen niet een heel groot succes. Fortnite, en in iets mindere mate PLAYERUNKNOWN’s BATTLEGROUNDS, bleven de concurrentie ver voor. Apex Legends heeft het eindelijk voor elkaar gekregen om de koning van de troon te stoten.

Gebrek aan originaliteit

Battle Royale games verschenen de laatste jaren bij de bosjes. Veel spelers waren er daarom al vrij snel flauw van. Toch bleef de game mode mateloos populair. Elke esports shooter kreeg een eigen versie. Het nadeel was dat geen van de grote makers het voor elkaar kreeg om originele ideeën in hun variant te stoppen. Het gevolg was een hele serie aan Battle Royale games die bijna niet van elkaar te onderscheiden waren. Het meest kenmerkende voorbeeld daarvan is waarschijnlijk Call of Duty Black Ops 4. De Call of Duty reeks ligt al jaren onder vuur door een gebrek aan originaliteit. Het gebrek aan ideeën bij de makers werd wederom pijnlijk zichtbaar met dit nieuwe deel in de serie. En dat terwijl Call of Duty een belangrijke rol heeft gespeeld in het nieuwe tijdperk van de FPS games.

Eindelijk vernieuwende elementen voor Battle Royale

Dat het Battle Royale format veel potentie heeft was al wel duidelijk. Spelers en kijkers konden in 2018 geen genoeg krijgen van met name Fortnite. Dat spel had dan ook de meeste kijkers over 2018 op Twitch. Battle Royale games hebben wat dat betreft het stokje overgenomen van de MOBA’s. Apex Legends is erin geslaagd om niet zomaar een volgende Battle Royale kloon te zijn. Het spel weet zich op bijzonder manieren te onderscheiden van de concurrentie. Zo speel je bijvoorbeeld altijd in een team van drie personen. Teamplay wordt hierdoor veel belangrijker. En daar speelt het kiezen van een personage ook meteen een rol. Iedere speler kiest namelijk een legend aan het begin van elke game. Deze heeft unieke eigenschappen waarmee je de andere leden van je team kunt helpen. Het spel heeft hierdoor een hele andere focus dan de meeste andere Battle Royale games. Recensenten prezen de game verder voor het intuïtieve communicatie systeem. Met een druk op de knop zijn spelers in staat om efficiënt met elkaar te communiceren in Apex Legends.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...