Mobiele versie van Player Unknown’s Battlegrounds is een enorm succes

De populariteit van Battle Royale games wordt vaak toegeschreven aan Player Unknown’s Battlegrounds. Dat was namelijk de eerste game die een succesvolle versie van deze mode in hun spel wist te implementeren. Sinds een aantal jaren is Battle Royale een van de meest gespeelde genres binnen het gamen. Games met deze mode werden vooral op de pc gespeeld, en af en toe op een van de grote consoles. Voor Player Unknown’s Battlegrounds is er inmiddels een mobiele versie gemaakt. En daar blijkt het spel al net zo populair als op de pc.

Gamen op de smartphone wordt steeds normaler

Een spelletje spelen op je smartphone is de normaalste zaak van de wereld. Sinds een aantal jaar kun je het ook online tegen andere esport spelers opnemen. En dat is precies wat je bij Player Unknown’s Battlegrounds gaat doen. Dat hoef je niet meer achter je pc te doen. Want de nieuwe versie van Player Unknown’s Battlegrounds is speciaal voor smartphones en tablets gemaakt. Deze is PUGB Mobile genoemd. Telefoons beschikken tegenwoordig over krachtige hardware en een stabiele verbinding met draadloos internet. Daardoor is competitief gamen op je telefoon ook gewoon een mogelijkheid. En dat blijkt wel uit PUGB Mobile. Dat spel is namelijk een ongelooflijk aantal keer gedownload.

50 miljoen spelers die op dezelfde dag spelen

PUGB Mobile is al vrij snel door 400 miljoen mensen gedownload. En daarvan zijn een heel aantal fanatieke spelers. Elke dag spelen er ongeveer 50 miljoen mensen minstens één potje PUGB Mobile. Gamen op mobile devices wordt alleen maar groter. Dat komt mede doordat vrijwel iedereen een smartphone in het bezit heeft. Dat geldt niet voor een krachtige pc voor games of een van de moderne consoles. Hierdoor is gamen op de smartphone een stuk toegankelijker. En dat is terug te zien in het aantal downloads.

E-sport toernooien met gigantische prijzen

Na zo veel downloads kon de aankondiging van competitieve toernooien natuurlijk nooit lang uitblijven. Wanneer er zo veel interesse is in een game, dan kan er altijd meer geld aan verdiend worden. De verwachting is dat de PUGB Mobile toernooien enorm veel kijkers gaan trekken. In totaal is er dit jaar al voor meer dan 2,5 miljoen euro aan prijzengeld uitgereikt. En die bedragen zullen alleen maar toenemen. Grote merken en bedrijven staan namelijk in de rij om hun naam aan de toernooien te verbinden. Dankzij dit soort sponsoring worden e-sports steeds groter. Voor PUGB Mobile is er al een toernooi aangekondigd met in totaal 2 miljoen aan prijzengeld. Deze heet PUGB Global Championship en zal later in 2019 plaatsvinden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...