ARAM in League of Legends wordt volledig aangepast

Veel spelers van League of Legends kunnen geen genoeg krijgen van de mode ARAM. Hierbij speel je niet op drie lanes, maar slechts op één. ARAM staat voor All Random All Mid. Waarbij All Mid dus terugslaat op dat er maar één lane is. All Random betekent dat je geen champion mag kiezen aan het begin van een ronde. League of Legends kent meer dan 120 verschillende champions. Bij ARAM krijg je een random champion die je in bezit hebt. Je hebt daarbij wel tot twee mogelijkheden om te rerollen. Dat houdt in dat je een nieuwe random champion krijgt. Ook is het mogelijk om met je teamgenoten te ruilen. ARAM is een stuk minder serieus dan de originele game mode. In patch 9.7 worden er een aantal opvallende wijzigingen doorgevoerd.

Terug naar Butcher’s Bridge

De originele versie van ARAM speelde zich af op Butcher’s Bridge. Die map werd enige tijd geleden vervangen door The Howling Abyss. In plaats van een ijzig landschap kun je dus nu een soort piratenthema verwachten. Dit is overigens wel een geheel nieuwe versie van Butcher’s Bridge. Spelers kunnen dus nieuwe modellen en verfrissende animaties verwachten.

Je kunt nu ook champions bannen in ARAM

In de standaard esports versie van League of Legends is het mogelijk om champions te bannen. Aan heb begin van elke game kan elke speler kiezen welke champion niet gespeeld mag worden. In ARAM was dit nooit mogelijk. Daar komt met de nieuwe patch verandering in. Ook zullen zogenaamde poke champions minder sterk worden. Alle abilities die van meer dan 900 units worden afgeschoten doen minder damage. Dat geldt overigens niet voor ultimate abilities.

Nieuwe summoner spell en sterkere minions

De veranderingen binnen ARAM zullen eerst onderhevig zijn aan testperiode en zijn dus nog niet meteen definitief. Backtrack, een nieuwe summoner spell, is waarschijnlijk de meest interessante verandering. Met Backtrack geef je jezelf een tijdelijk schild en zal je vervolgens, na drie seconden, richting je eigen basis flashen. Deze ability lijkt speciaal bedoeld te zijn om snel wat damage te doen als melee champion en dan snel te maken dat je weg komt. Ook worden de minions na 15 minuten een stuk sterker. De bedoeling is dat dit ervoor zorgt dat games iets korter gaan duren.

Nieuwe items en aangepaste champions

ARAM krijgt een paar nieuwe items. De meest interessante is waarschijnlijk Mariner’s Vengeance. Hierbij wordt je dood met vier seconden uitgesteld. Ghostwalkers maakt een terugkeer en laat champions wederom tijdelijk in de muur verdwijnen. Verder krijgen champions nu aanpassingen die specifiek voor ARAM zijn. In het verleden werden de versies uit het standaard spel gebruikt. Dat leidde niet altijd tot eerlijke wedstrijden. Champions hebben nu eigen stats voor ARAM. Hierdoor zal elke champion een gelijkwaardige kans om te winnen moeten krijgen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...