PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND

Over PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND

Dit spel wordt momenteel erg veel gespeeld. Het was het eerste spel dat de Battle Royale formule succesvol wist te implementeren. Battle Royale is een game mode die eigenlijk veel lijkt op het traditionele Last Man Standing.

Het komt erop neer dat de laatst overlevende speler de winnaar van een ronde is. Door het succes van Battle Royale in PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND wordt de format door bijna elke moderne shooter overgenomen. Fortnite is daar het grootste voorbeeld van. Maar ook oude klassiekers zoals Battlefield en Call of Duty hebben tegenwoordig een Battle Royale mode in hun nieuwe game.

Zo lang mogelijk in leven blijven

Bij PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND worden ongeveer honderd spelers op een relatief grote map gedropped. In het begin van elke ronde zullen die met name op zoek zijn naar een uitrusting om te kunnen overleven. Wapens liggen overal over de map verspreid. Spelers proberen een zo goed mogelijk wapen te vinden om de kansen om te winnen zo groot mogelijk te maken.

Realistische shooter

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND is een shooter die realisme hoog in het vaandel heeft staan. De mechanics van de game zijn gebaseerd op army simulators zoals Arma. Daardoor is schieten niet zo eenvoudig als het lijkt. Een speler moet rekening houden met de terugslag van het wapen en de afstand van het doelwit. Dit realisme is wellicht het grootste onderscheid tussen Fortnite en PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND.

De gameplay van dit spel is ook lang niet zo snel als bij andere shooters. Rondlopen en over je wapen kijken om te richten kost tijd. Dit is zeker geen shooter waarbij je kunt voorkomen dat je geraakt wordt door om je tegenstander heen te springen. Tactiek en geduld zijn de doorslaggevende factoren om een ronde te kunnen winnen.

Map wordt steeds kleiner

Spelers kunnen ervoor kiezen om alleen te spelen of met een team tot vier spelers mee te doen aan Battle Royale. Je wordt ergens op de map gedropped en gaat dus op zoek naar wapens en equipment. De map wordt steeds kleiner. Daardoor wordt het speelveld dus ook steeds kleiner en komen spelers automatisch dichter bij elkaar. Ook worden gedeeltes van de map op bepaalde momenten gebombardeerd.

Daarvoor krijgen de spelers gelukkig wel een waarschuwing. Zij moeten dan zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe area. Er doen maximaal honderd spelers mee aan elke ronde van PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND. Een ronde duurt meestal niet langer dan een half uur. PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND begint meestal rustig maar al vrij snel vliegen de kogels je om de oren.

Nieuws & Updates
PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND

De inhoud van dit spel bevat levensecht geweld tegen weerloze mensen.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...