Shotguns of SMG’s voor defenders in Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege is een veel gespeelde, tactische shooter. In het spel nemen twee teams het tegen elkaar op. Er is een verdedigend team dat een objective probeert te beschermen en een aanvallend team die juist probeert bij dat objective te komen. Kenmerkend voor het spel is de asymmetrie tussen de twee zijden. Wat opvalt is dat de aanvallers over het algemeen sterkere wapens hebben die bovendien op langere afstand doeltreffend kunnen zijn. Verdedigers moeten het daarom vooral hebben van het beveiligen van de area en het kiezen van strategische posities om het aanvallende team te verrassen. Leden van het verdedigende team kunnen over het algemeen kiezen tussen een SMG of een shotgun als wapen. Binnen Rainbow Six Siege is er veel discussie tussen spelers onderling over wat de beste optie is.

Voor- en nadelen van een SMG

Een SMG is een kleine mitrailleur waarmee je snel achter elkaar kogels af kunt schieten. Je kunt hiermee dus snel veel damage doen. Het nadeel is wel dat je meerdere schoten achter elkaar zal moeten roken om een tegenstander dood te schieten. Een headshot leidt over het algemeen wel meteen tot een kill. Een veel gebruikte tactiek met een SMG is dan ook om tegenstander vanuit een verrassende hoek opeens in het hoofd te schieten. Een SMG minder effectief op lange afstand dan de meeste wapens van de aanvallers. Toch is dit wapen op de middellange afstand een stuk sterker dan een shotgun.

Voor- en nadelen van een shotgun

Met een shotgun kun je vanaf dichtbij iemand in één keer doodschieten. Vanaf verder weg is een shotgun niet erg efficiënt. Over het algemeen zul je een gevecht met iemand op meer dan 10 meter afstand altijd verliezen. Wanneer je heel dichtbij bent met een shotgun ben je bijna niet te verslaan. Het idee is dus om zo dichtbij iemand als mogelijk te komen. Dat kun je doen door op een plek te gaan zitten waar de tegenstander je niet verwacht. Een andere manier is om snel door een obstakel heen te schieten en je tegenstander te verrassen. Shoguns zijn de wapens bij uitstek om je omgeving snel kapot te maken en zo nieuwe openingen te creëren waar je doorheen kunt schieten.

Beste wapen is afhankelijk van hoe je gaat spelen

Of een shotgun of SMG beter is hangt vooral af van je eigen voorkeuren. Ook speelt de map een grote rol. Wanneer je veel denkt te gaan roamen in een map met veel objecten die kapot kunnen dan is een shotgun beter. Als je liever rond de objective blijft hangen dan is de SMG een betere optie.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...