Waar fans van FIFA 20 op hopen

FIFA is een van de meest bekende game series aller tijden. Het is ook meteen een van de best verkopende. Ieder jaar komt er weer een nieuw deel uit. En miljoenen mensen betalen graag de hoofdprijs om ook de meest recente versie te kunnen spelen. Toch is er ook veel kritiek onder gamers. Zij vinden namelijk dat de serie al jarenlang stilstaat. EA Sports, de uitgever en eindverantwoordelijke van FIFA, zou alleen maar op geld uit zijn. Met name de gameplay is al jaren identiek, met slechts een paar kleine aanpassingen die de je pas merkt naar honderden uren gespeeld te hebben. De hoop is dan ook dat dit eindelijk gaat veranderen in FIFA 20.

FIFA Volta krijgt tot op heden de meeste aandacht

Fans van voetbal willen graat zien dat de gameplay verbeterd wordt. Maar EA Sports weet ook dat flashy nieuwe modes en spectaculaire filmpjes veel meer aandacht opleveren. De mode The Journey zal in ieder geval geen opvolging krijgen. Waarschijnlijk zal niemand daar rouwig om zijn. In plaats daarvan kunnen fans zich verheugen op FIFA Volta. Dat is een esport game mode waarbij er op de straat gevoetbald wordt. Je speelt dan met teams van 3 tegen 3 tot 5 tegen 5. Hoewel dit niet meteen nieuwe gameplay is, kan het wel leiden tot een nieuwe ervaring. Helemaal wanneer iedere gamer in het lijf kan kruipen van een individuele speler. Je zou dan werkelijk met twee teams van spelers tegen elkaar kunnen spelen. Verder heeft EA Sports gezegd dat Volta ook anders zal spelen. Het zal niet zo snel en spectaculair zijn als FIFA Street, maar wel in een hoger tempo gespeeld worden dan de normale mode. Voor fans van het spel is dit alvast goed nieuws. Maar als je op zoek bent naar een realistische voetbalsimulator heb je vrij weinig aan Volta.

Fans willen meer focus op gameplay en minder op extra features
EA Sports is een meester in het promoten van hun esports games. Bovendien hebben ze erg veel geld en daardoor elke licentie binnen het voetbal in handen. Het introduceren van een nieuwe feature is dan ook vaak het hoofdonderdeel van de promotie van het nieuwe deel in de serie. Dat wordt dan gecombineerd met levensechte representaties van de bekendste voetballers van de planeet. Maar uiteindelijk zullen spelers het grootste plezier beleven aan het spelen van voetbal. Daarbij maakt het niet uit of je met Messi speelt, of met een verzonnen voetballer. Tot nu toe heeft EA Sports jammer genoeg nog weinig vertelt over de verschillen van het voetbalspel ten opzichte van de vorige editie van FIFA. En zo lang het spel elk jaar miljoenen exemplaren blijft verkopen, zal EA Sports hun strategie niet snel veranderen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...