Volgende fase van Overwatch League is aangebroken

Overwatch is al enige tijd een van de grootste games binnen esports. In deze tactische shooter nemen twee teams het tegen elkaar op. Kenmerkend voor Overwatch zijn de objectives die tijdens wedstrijden gehaald moeten worden. Het spel heeft een opvallende, tekenfilmachtige stijl. Daarnaast staan de heroes natuurlijk centraal. Deze hebben allemaal eigen mogelijkheden. Hierdoor blijft het spel telkens vernieuwend. Stage 2 van Overwatch League brengt wederom een aantal mooie aanpassingen en toevoegingen met zich mee.

Nieuwe hero om de meta op te schudden

Het nieuwe karakter van Stage 2 heet Baptiste. Het is een support karakter die bekwaam is in het healen van zijn teamgenoten. Daarnaast kan hij behoorlijk wat damage doen. Zij abilities zijn allemaal met name gericht op het beschermen van medespelers. Zo kan hij teamgenoten snel healen of zelfs voorkomen dat het mogelijk is dat ze dood kunnen. Dat doet hij met een klein apparaatje dat een klein gebied op het speelveld markeert. In deze cirkel kunnen teamgenoten niet dood. Het is voor de tegenstander wel mogelijk om het apparaat kapot te maken. Nieuwe karakters zijn natuurlijk altijd welkom in Overwatch. Helemaal omdat dit gevolgen zal hebben op hoe de game gespeeld wordt.

Nieuwe Assault map voor Overwatch

De maps in Overwatch zijn erg divers. Dat heeft gevolgen voor de gameplay. Nieuwe maps zorgen dus automatisch voor nieuwe mogelijkheden. Overwatch Stage 2 brengt wederom een nieuwe map met zich mee. Deze heet Paris. Op de testservers blijkt dit al een zeer populaire map te zijn. Er zitten voor hoogteverschillen in de map waardoor je tegenstanders kunt verrassen. Daarnaast is Parijs natuurlijk altijd een sfeervol decor. Ook in Overwatch is het er prima vertoeven. Er zit ook een speciale feature in die met veel positiviteit is ontvangen. Op de map staat namelijk een piano die daadwerkelijk te bespelen is. De perfecte gelegenheid om je muzikaliteit aan je teamgenoten te laten horen.

Aanpassingen om de balans te herstellen

Balance updates zijn niet de meest spectaculaire veranderingen. Toch zijn ze minstens zo belangrijk als elke andere update. Helemaal bij een spel dat zo fanatiek als esport wordt gespeeld. Ook de nieuwe patch van Overwatch zal te sterke characters aanpakken en een boost geven aan characters die als te zwak worden beschouwd. Binnen esports komen professionele spelers er meestal al vrij snel achter welke characters de meeste invloed op een game hebben. Dat kan komen door hogere basis stats of een ability die te veel functionaliteit heeft. Hierdoor worden bepaalde personages erg veel gespeeld en worden andere characters bijna genegeerd door spelers. Blizzard zal proberen om hier met de komende patch verandering in te brengen en de meta op te schudden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...