FACEIT organiseert een toernooi voor Apex Legends

Vlak na de release was Apex Legends eventjes het grootste spel op aarde. Die tijd is echter snel voorbij gegaan. Desondanks heeft het spel nog wel een groot aantal spelers. Ze komen alleen niet meer in de buurt van games zoals Fortnite. EA Sports betaalde een aantal streamers flink wat geld toen het spel voor het eerst op de markt kwam. Dat hielp bij het vergaren van veel populariteit. Apex Legends was het meest bekeken spel op Twitch. Daarbovenop waren er in de eerste maand 50 miljoen unieke spelers. Deze aantallen daalden jammer genoeg al vrij snel. Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg spelers over om een mooi e-sport toernooi te organiseren.

Battle Royale op een nieuwe manier

Apex Legends is een zogenaamde Battle Royale game. Dat betekent dat een groot aantal spelers op een soort eiland worden neergezet. Het is de bedoeling dat je als laatste in leven blijft. Dat doe je door items en wapens te verzamelen. En het helpt uiteraard ook als je tegenstanders het niet overleven. Apex Legends bracht een aantal leuke, vernieuwende elementen. Zo is het spel veel meer gericht op teamplay. Vooral het pingsysteem waarmee je je teamgenoten alert kon maken van gebeurtenissen op de map is veel geprezen. Apex Legends was hierdoor net vernieuwend genoeg om een groep spelers naar zich toe te trekken. Verder werkt het schieten in de game ook gewoon erg goed en ziet het er prachtig uit. Dankzij de teamelementen is het ook veel beter geschikt om als e-sport dienst te doen dan andere Battle Royale games.

Toernooi met 50.000 dollar prijzengeld

Apex Legends wordt dus nog steeds veel gespeeld. Ondanks dat het spel na de eerste hype veel spelers verloren heeft. Met het oog op e-sports is Apex Legends verreweg de meest interessante Battle Royale game. Het is dus de hoogste tijd dat er toernooien gespeeld worden. Daar zijn er gelukkig al een aantal van geweest. FACEIT heeft nu een toernooi georganiseerd met 50 duizend dollar aan prijzengeld. In totaal zullen er 16 verschillende teams strijden om een deel van dat geld. Daar zitten een aantal van de allerbeste bij, zoals 100 Thieves, Counter Logic Gaming, Cloud9, Complexity Gaming, Dignitas en Fnatic. Voor fans en spelers van het spel is dat uiteraard uitstekend nieuws. De verwachting is dat dit toernooi nog een van de eerste stappen is richting veel grotere toernooien. Het is natuurlijk nog wel even afwachten hoe veel kijkers geïnteresseerd zijn.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...