Epic compenseert ten onrechte afgesloten Fortnite spelers met V-Bucks

  • eSport.nl
  • Blog
  • Blog
  • Epic compenseert ten onrechte afgesloten Fortnite spelers met V-Bucks

Epic heeft besloten een aantal spelers die het ten onrechte had afgesloten te compenseren met V-Bucks. Voor hen leek dit een gepaste manier om de excuses aan te bieden. Het begon met een screenshot van een reddit gebruiker met een foto van een bericht dat hij van Epic had ontvangen. In dit bericht wordt aangegeven dat zijn account per abuis was afgesloten. Dit werd weer omgedraaid met 2000 V-Bucks ter compensatie. V-Bucks is de valuta die in het spel wordt gebruikt. Het bericht kreeg snel bekendheid en resulteerde in het compenseren van een aantal andere Fortnite spelers.

Wat kun je met 2000 V-Bucks?

In het dagelijkse leven is de waarde van 2000 V-Bucks ongeveer 20 dollar, maar in het spel kun je hier verscheidene artikelen voor kopen. Wil je een mooie outfit, bijvoorbeeld, dan kost je dit gemiddeld zo’n 800 tot 2000 V-Bucks. Voor iemand die onterecht is afgesloten is dit natuurlijk een erg mooie compensatie. Als je nadat je weer bent aangesloten met een extra geldbedrag kunt beginnen, dan kun je het spel weer hervatten met een gezond banksaldo.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Epic heeft recentelijk bekend gemaakt dat het uitdelen van V-Bucks om dit soort fouten recht te zetten niet tot het verleden zal behoren. Ze hebben hier echter verder geen andere informatie over gegeven, zoals het proces dat ze gebruiken om te beslissen of het account echt ten onrechte afgesloten is of niet. Omdat dit een vrij grijs gebied is, en in de meeste gevallen spelers die afgesloten worden het hier niet mee eens zijn, is het lastig om te zeggen of jij deze compensatie ook kunt krijgen of niet. Ook komt het vaak voor dat spelers die hun verbod aanvechten alsnog worden gerechtvaardigd, omdat veel afsluitingen toch tegenstrijdig blijken te zijn. Dat betekent niet dat jij ook moet proberen de gratis V-Bucks in de wacht te slepen. Vaker dan niet zal dit resulteren in een afsluiting die je niet meer terug kunt draaien.

Nog meer bekendheid

Recentelijk heeft dit probleem nog meer bekendheid gekregen. Nadat Fortnite bekendheid Tyler “Ninja” Blevins een speler heeft beschuldigd van stream sniping, met als dreigement dat deze zou worden afgesloten. Sindsdien heeft hij zijn beschuldigingen grotendeels ingetrokken of in ieder geval milder gemaakt, maar dit soort publiciteit helpt Epic niet bij het proces. Wat er in de toekomst staat te gebeuren en of de inhoud van het proces nog door Epic zal worden gecommuniceerd, is nog onduidelijk.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...