Sterspeler Ana van OG neemt een pauze

Anathan “Ana” Pham is de jongste speler van OG. Onlangs kondigde hij aan dat hij een pauze neemt en voorlopig niet als vast lid deel uit zal maken van team. Fans van OG en van Ana zullen het dus een tijdje zonder hem moeten doen. Toch hoeven zij zich niet al te druk te maken. Naar alle waarschijnlijkheid zal Ana zich in de toekomst weer aansluiten bij OG.

OG slaat zich altijd door moeilijke tijden heen

Voor OG is het verlies van Ana een zware domper. Toch zullen de leden van het team en de coaches al op de hoogte zijn geweest van het tijdelijke vertrek van Ana. Daarbovenop heeft het team in het verleden al veel veerkracht getoond. Ze hebben een team met eigenlijk alleen maar topspelers. Ze zullen waarschijnlijk een tijdje bezig zijn met het aanpassen van hun speelstijl na het vertrek van Ana. Bovendien zal er natuurlijk een vaste vervanger gevonden moeten worden.

Het winnen van de International in 2018

De International is het grootste toernooi van Dota 2. En dat niet alleen, het is het toernooi met verreweg de grootste prijzenpot van alle esports. Als het op esports aankomt heeft Dota 2 altijd voorop gelopen. Vanaf het prille begin hebben de makers van het spel en de organisatoren van de toernooien ervoor gezorgd dat de wedstrijden over de hele wereld live te volgen zijn.

De editie van 2018 is dus gewonnen door OG. Voor hen was de weg naar de overwinning niet rechtlijnig. Ze kregen zelfs niet een directe uitnodiging voor het toernooi. Daarom moesten ze eerst een hele serie wedstrijden spelen om toch mee te mogen doen. Alsof dit nog niet erg genoeg was verloren ze vlak voor de China SuperMajor ook nog twee leden van hun team. Desondanks wist het team zich dus te kwalificeren voor de International van 2018. En dat niet alleen, het team wist het prestigieuze toernooi nog te winnen ook.

Ana verliet het team al eerder

Het is niet de eerste keer dan Ana OG verlaat. Hij is de jongste speler van het team. Dat werd de vorige keer dat hij het team tijdelijk verliet ook duidelijk. Toen moest hij namelijk een jaar stoppen met het professioneel spelen van Dota om zijn diploma te halen. Gelukkig voor OG was hij net op tijd weer beschikbaar. Mede door zijn geweldige optreden wist het team grote successen te boeken.

Een tijdelijke pauze en plannen voor de toekomst

Zoals gezegd zal Ana het team waarschijnlijk niet voor goed verlaten. Het is in ieder geval wel te zeggen dat hij Dota 2 weer professioneel zal gaan spelen. Voor fans en kijkers zal het dan ook ontzettend jammer zijn als een talent als Ana besluit om ermee te stoppen. In een bericht over zijn vertrek geeft hij aan dat hij zich op andere dingen gaat richten. Hij heeft goede woorden over voor OG. Ook zijn teamgenoten denken met plezier terug aan de games die ze samen met Ana gespeeld hebben.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...